Mersin Cemevi Sekreteri: Mahkeme kararlarının uygulanmasını istemek hakkımız

Mersin Cemevi Sekreteri: Mahkeme kararlarının uygulanmasını istemek hakkımız

Mersin'de bulunan basın mensuplarıyla gerçekleştirilecek buluşma öncesi değerlendirme yapan Mersin Cemevi Şube Sekreteri Özgür Emire, özgürlükçü ve çoğulcu demokrasinin gelişmesinde basını

A+A-

Mersin Cemevi Yönetim Kurulu, Pazar günü 09.30’da Mersin’de görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelecek.

Buluşma öncesi konuşan Mersin Cemevi Şube Sekreteri Özgür Emire, insan haklarının korunmasını, özgürlükçü ve çoğulcu demokrasinin gelişmesinde basının rolüne değinerek, “Medya, ayrım gözetmeksizin herkesi temsil etmelidir. Bu bağlamda ülkemizin en önemli toplumsal gerçekliğinden biri olan Alevilerle ilgili daha duyarlı olmasını bekliyoruz. Yönetim Kurulu olarak, basınla bir araya gelerek, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek istiyoruz” dedi.

“DEVLETTEN EKONOMİK DESTEK ALAMIYORUZ”

Mersin Cemevinin Türkiye’nin en büyük cemevlerinden biri olduğunu söyleyen Emire, “Mersin Cemevi olarak, 350-400 bin Alevi yurttaşlarımıza, inançsal, kültürel ve sosyal alanlarda hizmet sunmaktayız. Cemevlerimizin henüz yasal statü kazanmaması nedeniyle, devletten ekonomik destek alamamaktayız. Personel giderleri, elektrik ve su giderleri, zorunlu tamirat ve tadilatlara yapılan harcamalar üye aidatları ile karşılanamamaktadır. Kamuoyuna hizmet sunan bir kurum olmamız nedeniyle, başta yerel yönetimler olmak üzere, siyasi partilerin vb. kurumların desteklerine ihtiyaç duymaktayız. Geçmişten günümüze desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“MAHKEME KARARLARININ UYGULANMASINI İSTEMEK EN DOĞAL HAKKIMIZ”

Mersin Cemevinin, Mersin’de yaşayan tüm farklılıklara, inançlara, kimliklere, siyasal anlayışlara, sivil toplum örgütlerine eşit mesafede durduğuna vurgu yapan Emire, “Bütün inançların, kimliklerin, kültürlerin kutsallığına saygı duymakta ve hoşgörü göstermekteyiz. Aynı hoşgörüyü biz de beklemekteyiz. Ülkemizde yaşayan 20-25 milyon Alevi yurttaşımız cemevlerimizin inanç yeri olarak kabul edilmesi beklentisi içerisindedir. Devletimize karşı olan görevlerimizi seve seve yerine getirmekteyiz. Yasalardan doğan eşit yurttaşlık haklarımızı talep ediyoruz. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin, Danıştay’ın aldığı kararların uygulanmasını istememiz en doğal hakkımızdır” ifadelerini kullandı.

PİRHA/MERSİN

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum