Mescitli Okula Soruşturma

Mescitli Okula Soruşturma

Mescitli okulun öğretmeninden savunma: Öğrenciler okulda namaz kılabilir         ADANA’da kent merkezindeki...

A+A-

Mescitli Okula SoruşturmaMescitli okulun öğretmeninden savunma: Öğrenciler okulda namaz kılabilir     
  
ADANA’da kent merkezindeki Tepebağ Lisesi’nin bodrum katında mescit açıldığının ortaya çıkması ile birlikte, zaman zaman namaz kılanlara imamlık yaptığı öne sürülen aynı okulun Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Haydar Keleş, 30 yıl önce yayınlanmış bir genelgeye göre okullarda namaz kılınabileceğini ileri sürdü.
     
Okul öğrencilerden birinin, namaz kılan öğrencileri cep telefonu kamerasıyla kaydetmesi ile ortaya çıkan mescitte namaz görüntüleri gazete ve televizyonlara yansımıştı. Konuyla ilgili olarak Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, kendisinin de görev yaptığı okulda açılan mescidi skandal olarak değerlendirmiş, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ise konuyla ilgili yorum yapamayacağını söylemişti.

İddiaların dün akşam yayınlandığı yerel Kanal A Televizyonu’nun haber bültenine telefonla bağlanan öğretmen Haydar Keleş, Talim Terbiye Kurulu’nun 17 Aralık 1977 tarihli genelgesine göre okulların çok amaçlı toplantı salonlarının öğrencilerin namaz kılması için ayrılabileceğini savundu. Okul yöneticilerinin ibadet etmek isteyen öğrencilere yardımcı olmakla yükümlü olduğunu öne süren Keleş, “Ben kimseye imamlık yapmadım. Okulda mescit diye bir yer yok. Ancak çok amaçlı salon var. Anayasanın maddeleri var bu konuda, isteyenler açıp okusun. İsteyen namaz kılabilir, niye kılmasın. Yasak diye bir şey yok'' dedi.
     
Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa ise, herkesin namaz kılma hakkı olduğunu ancak bunun yerinin eğitim yuvaları olmaması gerektiğini belirterek, “Adana Valimiz İlhan Atış, bu ay içinde okulumuzu ziyaret etti. Kendisi ziyarette bulunduğu sırada okul içindeki mescit faaliyet halindeymiş. Bunu sonradan öğrendim. Okulda mescit açılmasını, eğer var ise 30 yıl önceki genelgeyle savunmak bence yanlış olur'' dedi.
     
MESCİTLİ OKULA SORUŞTURMA
     
Adana Valisi İlhan Atış, bodrumunda mescit olduğu ortaya çıkan Tepebağ Lisesi yöneticileri hakkında soruşturma açıldığını söyledi. Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar’ın, okulda inceleme yaptığını belirten Atış, “Valilik olarak inceleme başlattık. Okulda mescit olarak söylenen yerin tesbitini yaptık. Burası görüntülerdeki gibi fiziki olarak doğrudur. Biz Adana Valiliği olarak bizi ilgilendiren yönüyle inceleme başlattık. Arkadaşlarımız bu konuyla ilgili olarak incelemesini bitirdiği zaman basına geniş kapsamlı açıklama yapacağız'' dedi.
     
Aynı okulun Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretemeni Haydar Keleş’in 30 yıl önceki bir genelgeyi öne sürerek, okulda namaz kılabileceği açıklamalarına da değinen Atış, böyle bir şeyin mümkün olmadığını söyledi.

Murat KİBRİTOĞLU / ADANA, (DHA)
30 Ekim 2007 - MİLLİYET

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.