Meslek Örgütleri : 3 Kasımda Ankaradayız

Meslek Örgütleri : 3 Kasımda Ankaradayız

“3 Kasım’da Ankara’dayız!”KESK, TMMOB ve TTB, “Özgür, demokratik ve eşitlikçi bir Türkiye!” şiarıyla...

A+A-

Meslek Örgütleri : 3 Kasımda Ankaradayız“3 Kasım’da Ankara’dayız!”

KESK, TMMOB ve TTB, “Özgür, demokratik ve eşitlikçi bir Türkiye!” şiarıyla 3 Kasım'da Ankara'da bir miting düzenleyecekler. Mitingle ilgili basın toplantısı gerçekleştiren bileşenler Türkiye’nin önemli bir tarihsel eşikte bulunduğunu, 12 Eylül’den bu yana halkın tepesine adeta bir karabasan gibi çöreklenen neo-liberal ekonomik politikalara ve Türk-İslam sentezi anlayışına karşı özgür, demokratik ve eşitlikçi bir Türkiye’den yana olduklarını ifade ettiler.

Emek ve meslek örgütlerinin temel gündemini oluşturan anayasa tartışmaları mitingin de temel gündemini oluşturuyor. Zire bileşenler 5 yıllık hükümet dönemi boyunca AKP’nin mevcut neo-liberal politikaları yeni yasal düzenlemelerle kurumsallaştırdığını, bu uygulamaları da anayasa ile güvenceye almak istediğini ifade ediyorlar.

Emek ve meslek örgütleri, sağlık ve sosyal güvenlik alanını piyasaya açma süreci olarak tanımladıkları SSGSS yasasını kamu personel rejimi yasasının izleyeceğini vurguluyorlar. Bileşenler özgürlükten ve demokrasiden yana emek ve meslek örgütleri olarak ülkenin ve halkın geleceğinin gaspedilmesine sessiz kalmayacaklarını söylüyorlar.

Bileşenler Ankara’da olma gerekçelerini şu şekilde ifade ediyorlar:

“Ne anayasa ne de kamusal alanı düzenlemeye yönelik diğer yasalar emekçilere rağmen hazırlanabilir. Ülkenin geleceğini ilgilendiren yasal düzenlemeler tek bir partinin inisiyatifinde kapalı kapılar arkasında yürütülerek ve meclis çatısı altına hapsedilerek sonuçlandırılamaz.

Bizler bu süreçte emekten ve demokrasiden yana tüm örgütlerle birlikte güçlerimizi seferber ederek, geleceğimize sahip çıkacağız. Neo-liberal, özelleştirmeci, piyasacı, gerici ve baskıcı tüm düzenlemelere karşı özgür, demokratik ve eşitlikçi bir Türkiye için 3 Kasım’da Ankara’dayız!”

13.10.07

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.