Metin Altıok 26 Mayıs Akşamı İstanbul'daydı

Metin Altıok 26 Mayıs Akşamı İstanbul'daydı

Metin Altıok 26 Mayıs Akşamı İstanbul'daydı2 Temmuz 1993’de yitirdiğimiz şair Metin Altıok adına bu yıl ikincisi düzenlenen şiir ödülünü...

A+A-

Metin Altıok 26 Mayıs Akşamı İstanbul'daydıMetin Altıok 26 Mayıs Akşamı İstanbul'daydı

2 Temmuz 1993’de yitirdiğimiz şair Metin Altıok adına bu yıl ikincisi düzenlenen şiir ödülünü kazanan Azad Ziya Eren’e ödülü İstanbu’da düzenlenen törenle verildi.

soL (Onur Behramoğlu) 2 Temmuz 1993’te Sivas’taki gerici ayaklanmada yitirdiğimiz şair Metin Altıok adına, ailesi ve Kırmızı Yayınları’nca düzenlenen şiir ödülü, 26 Mayıs 2009 Salı akşamı İTÜ Maçka Yerleşkesi Mustafa Kemal Amfisi’ndeki törenle, Azad Ziya Eren’e verildi. “Ars Requiem” ve “Bırakılma Koridoru” kitapları, Gülten Akın, Ülkü Tamer, Eray Canberk, Doğan Hızlan, Talat Sait Halman, Enver Ercan ve Füsun Akatlı’dan oluşan seçici kurulca değerlendirilen Azad Ziya Eren, ödülünü, Yaşar Kemal’in elinden aldı. Konuşmasında, Nâzım Hikmet’le birlikte Ahmet Muhip Dıranas’ı da anarak, şiirin büyük ustalarının yolunda yürüyen Metin Altıok’un şahsında, yıllarca dostluk ettiği tüm toplumcu sanatçıları ve genç şairleri selamlayan Yaşar Kemal, dakikalarca ayakta alkışlandı.

Sözlerine, “Büyük bir şairin elinden ödül almanın heyecanıyla” başlayıp, “Metin Altıok Şiir Ödülü’nü, şiiri birlikte yazdıklarına inandığı kuşağının şairleri adına aldığını” vurgulayan Azad Ziya Eren; Heine’nin, “Kitapların yakıldığı bir yerde, bir gün elbette insanlar da yakılacaktır” cümlesini tekrarlayarak, seçici kurula ve izleyenlere teşekkür etti.  

Yapılan konuşmaların ardından Metin Altıok şiirlerinin ve Altıok’un, kızı Zeynep’e yazdığı bir mektubun okunduğu, şiirlerinden bestelerin seslendirildiği bölüm, izleyenlere duygulu anlar yaşattı. Geceye katılan genç şairler de “Ne zaman bir dosta gitsem, / Evde yoklar” dizelerinin Metin Altıok’unu ve “Hayat bir grevdi sürekli kırılan” diyen şair dostları Azad Ziya Eren’i yalnız bırakmadılar. Azad Ziya Eren’in 14 aylık oğlu Bijar da, gecenin en genç katılımcısı olarak, Metin Altıok’un “Sen bugünden yarına / Birazcık umut sakla” dizelerini hatırlatır gibiydi

SOL HABER - 28.05.2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.