Metin Altıok anılıyor

Metin Altıok anılıyor

Metin Altıok anılıyorİstanbul Haber Servisi - Şair Metin Altıok adına Kırmızı Yayınları tarafından 2008’den başlayarak her yıl verilmek üzere...

A+A-

Metin Altıok anılıyorMetin Altıok anılıyor

İstanbul Haber Servisi - Şair Metin Altıok adına Kırmızı Yayınları tarafından 2008’den başlayarak her yıl verilmek üzere oluşturulan şiir ödüllerinin ilkini, “Üzgün Kediler Gazeli” adlı kitabıyla Haydar Ergülen kazandı. Seçici kurulunda Doğan Hızlan, Talat Halman, Ülkü Tamer, Eray Canberk, Enver Ercan ve Füsun Akatlı’nın yer aldığı Metin Altıok Şiir Ödülü Ergülen’e bugün saat 19.00’da, İTÜ Maçka Yerleşkesi Mustafa Kemal Amfisi’nde (Eski Maden Fakültesi) verilecek.

Sıvas’taki şeriatçı kalkışmanın kurbanlarından biri olan Altıok her yıl bu ödülle birlikte şiiriyle anılacak. Sanatçıların katılımıyla gerçekleşecek törende Genco Erkal ve Cüneyt Türel, Metin Altıok’un şiirlerini okuyacak. Şiirlerin yanı sıra, müziğin de özel bir yer tutacağı tören gecesinde bir ilk gerçekleşecek; Altıok’un şiirleri Fazıl Say ile Sezen Aksu’yu ilk kez bir araya getirecek. Onno Tunç bestesi olan ve Aksu’nun sesiyle özdeşleşerek yüreklere yerleşmiş olan “Kavaklar”, bu kez de Say ve Aksu tarafından farklı bir yorumla dinleyenlere ulaşacak.

CUMHURİYET - 24 Mayıs 2008

İLGİLİ HABERLER:

Metin Altıok Şiir Ödülü Haydar Ergülen'in

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.