Metin Doğan'ın adamları: 'PKK'li Dede oluyorsa Cepheli Dede neden olmasın?'

Metin Doğan'ın adamları: 'PKK'li Dede oluyorsa Cepheli Dede neden olmasın?'

Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu (FUAF), İnanç Kurulu başkanı Metin Doğan'ın FUAF'daki görevine son vermesinden sonra Metin Doğan'ın adamları FUAF'ı itibarsızlaştırmaya çalışıp hedef gösterdi.

A+A-

Metin Doğan'ın kontrolünde ve tetiklemesiyle sahne aldığı iddia edilen Facebook Sevda Yabanoğlu adlı hesap FUAF Yönetimi başta olmak üzere sitemiz Alevi Haber ve 'Alisiz Aleviler' diye kriminalize ettikleri kişi ve çevreleri hedef gösterip 'Kara Deftere' not almakla tehdit ettiler.
sevda-yabanoglu-dhkp-c.jpg

Bu tehdite maruz kalanlar arasında provokasyona müdahale ederek yazının silinmesini talep eden iyi niyetli Kureyşan Ocağı evladı bir dede'de vardı.

kara-kapli-defter-sevda-yabanoglu.jpg

Kendilerini Devimci olarak gören bu şaşkınların Arap çölü sevdalıları FUAFRecep Tayyip'ten öğrendikleri laflarla Alisiz Aleviliğin merkezi diye etiketleyerek hedef göstermeleri akıllara Doğu Perinçek moduna girdiklerini getirdi.

'PKK'li Dede varsa CEPHELİ Dedede olacak...'
'CEPHELİ diye bir Dedeye kimse yol gösteremez!'

Yapılan provokasyona sahte isimlerle müdahil olan Ulu Divan kod adlı arkadaşları Sevda Yabanoğlu'na ve Metin Doğan'a sahip çıkarak skandal iki yorum yazdı. Bunu yaparken Sevda Yabanoğlu'nun bu paylaşımının ne amaçla yazıldığınıda ulu orta meydana serdi.

FUAF'ı ilgilendiren bu örgütsel meseleyi sosyal medyaya taşıyarak başta FUAF olmak üzere laik, çağdaş, ilerici, bilimsel bir Aleviliği savunan ve İslami akımlara set olan çevreler bizzat Metin Doğan'ın adamları tarafından tehdit edildi.
Bu yorumlar 2 gün yayında kaldı.
Bir editörmüz bu yorumlardaki ispiyonculuk ve hedef gösterme durumuna dikkat çekmesi sonrası Metin Doğan'ın bu yorumların kaldırılmasını sağladığı iddia edildi.


Metin Doğan'ın 2019 ile 2020 yıllarında düzenlenen ölüm oruçları sürecinde birçok Alevi Ana ve Dedeye ulaşıp yalan bilgiler vererek (imza vereceklerini taahhüt etmeyen insanların isimlerini vererek imza toplaması kasdediliyor) kendisine dikte ettirilen ve Aleviliğin yaşama bakış açısıyla taban tabana zıt bir açıklama için seferber olduğu ve ölümü kutsayıcılık yaptığı için yol yürütücüsü Alevi Dede ve Analarla sorunlar yaşadığı biliniyordu.
 

Ekran resmi aldığımız o iki yazıyı yorumsuz olarak yayınlıyoruz.
FUAF'ın yanında olduğumuzu beyan ediyoruz.
Hiçbir güç Alevi Haberin sesini kesemez, kesemeyecek.

ulu-divan-1-pkk-dhkp-c.jpg

 

metin-dogan-cepheli.jpg

Hıdır ECEL - Alevi Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum