Metin Göktepe Mezarı Başında Anıldı

Metin Göktepe Mezarı Başında Anıldı

Metin Göktepe Mezarı Başında Anıldı1996’da polis tarafından gözaltına alındıktan sonra dövülerek öldürülen gazeteci...

A+A-

Metin Göktepe Mezarı Başında AnıldıMetin Göktepe Mezarı Başında Anıldı

1996’da polis tarafından gözaltına alındıktan sonra dövülerek öldürülen gazeteci Metin Göktepe, ölümünün 14’üncü yılında mezarı başında anıldı.

Esenler Kemer Mezarlığı’nda düzenlenen törene, Metin Göktepe’nin annesi Fadime Göktepe, EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel, CHP Milletvekili Mehmet Sevigen, Evrensel Gazetesi çalışanları, siyasi parti ve sendika temsilcileri katıldı. Katılımcılar Göktepe’nin mezarına kırmızı karanfiller bıraktı, saygı duruşunda bulundu.

‘İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ GEREK’

Törende bir konuşma yapan EMEP Genel Başkanı Tüzel, Göktepe’nin öldürülmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Fadime Göktepe de yaptığı konuşmada oğlunun ölümünden sonra çok zor günler yaşadığını ama oğlunun çevresinin kendisine hep destek olduğunu söyledi. Törende konuşan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, gazetecilerin zor şartlarda çalıştığını belirtti. Gazetecilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve basın özgürlüğünün tam olarak sağlanması için cemiyet olarak çalıştıklarını söyleyen Erinç, “İçinden geçmekte olduğumuz günler, ifade özgürlüğünün herkese lazım olduğu yaklaşımını ortaya koyuyor. Türkiye’de gerçek anlamda basın özgürlüğünün sağlanacağına olan ümidimi kaybetmedim” dedi.

Evrensel Gazetesi Muhabiri Metin Göktepe “Mutlaka ben izlemeliyim arkadaşlar” diyerek gittiği haberde, gözaltına alındı ve polislerce dövülerek öldürüldü. Gün 8 Ocak 1996’ydı. Ümraniye Cezaevi’nde öldürülen tutukluların cenazesini izlemek üzere Alibeyköy’e gitmişti. Ancak, “Sarı Basın Kartı” olmadığı gerekçesiyle ilçeye sokulmadı. Haberi izlemekte “ısrarcı” davranınca da, gözaltına alındı ve yüzlerce insanla birlikte Eyüp Kapalı Spor Salonu’na götürüldü. Burada polislerin şiddetli cop darbeleriyle dövülerek öldürüldü. Göktepe’yi öldüren polisler çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı.

Birgün - 09 Ocak 2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.