Meydan Alevilere kapandı!

Meydan Alevilere kapandı!

Meydan Alevilere kapandı!ALEVİLER AYRIMCILIĞA TEPKİ GÖSTERDİ...Muharrem ayı dolayısıyla aşure dağıtmak isteyen Cemevleri ve bazı il dernekleri,...

A+A-

Meydan Alevilere kapandı!Meydan Alevilere kapandı!

ALEVİLER AYRIMCILIĞA TEPKİ GÖSTERDİ...

Muharrem ayı dolayısıyla aşure dağıtmak isteyen Cemevleri ve bazı il dernekleri, Esenyurt Belediyesi’nin engeline takıldı. Belediyeden Cumhuriyet Meydanını isteyen Cemevleri, gerekli izni alamadı.

BELEDİYEDEN İLGİNÇ GEREKÇE

Muharrem ayı içinde tutulan orucun ardından Esenyurt Cumhuriyet Meydanında aşure dağıtmak isteyen Cemevleri ve bazı il dernekleri, Esenyurt Belediyesine gerekli başvurularını yaptı. Esenyurt Belediyesi; “ayrımcılık” olacağı gerekçesiyle cemevlerine ve il derneklerine meydanı kapattı. Cumhuriyet Meydanındaki aşure dağıtımını, sadece Esenyurt Belediyesi yapacak.

CEMEVLERİ VE İL DERNEKLERİ TEPKİLİ

Kendilerine aşure dağıtımı için izin verilmeyen Esenyurt cemevleri ve il dernekleri, Erenler cemevi’nde yaptıkları açıklama ile Esenyurt Belediyesinin tavrını eleştirdi. Erenler Cemevinde yapılan açıklamaya Erenler Eğitim Kültür Vakfı Başkanı Cengiz Altınarık, Örnek Cemevi Başkanı Hüseyin Cam, Haramidere Cemevi Başkanı Erdal Keskin, Esenyurt Tunceliler Dernek Başkanı Hüseyin Kalanç, Esenyurt Tokatlılar Dernek Başkanı İsmail Çelebi, Esenyurt Erzincanlılar Dernek Başkanı Yaşar Gül, Esenyurt Amasya Derneği, Esenyurt Çorum Derneği ve vatandaşlar katıldı.

Meydan Alevilere kapandı!

FOTOĞRAF : Üstteki fotoğraf Esenyurt Cumhuriyet Meydanında Esenyurt Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan Etkinliklerinde çekildi.

CEMEVLERİ GELECEKTEN ENDİŞELİ

Erenler Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Cengiz Altınarık yaşanan süreci anlatarak; “Esenyurt’ta bulunan cemevleri ve il dernekleri olarak bundan 3 ay önce bir toplantı düzenledik. Burada özellikle de dinsel sorunlar konusunda birlikte karar vermemiz gerektiğine yönelik fikirlerimizi paylaştık. Bu toplantılarımızı ayda bir kez olarak yapma kararı aldık. Amacımız sorunlara karşı birlikte hareket etmektir. Toplumsal sorunlara karşı bizler yararlar sağlayacak karar alabilmeliyiz. Biz bundan bir ay önce yaptığımız görüşmelerde Muharrem Ayı aleviler açısından kutsal bir aydır. Bu sadece bizim için değil diğer kesimler içinde büyük önem taşımaktadır. Bu ay etkinlikleri de bir o kadar önemli olduğunu düşündüğümüz için Cumhuriyet Meydanı’nda 3 Ocak’ta aşure günü yapmayı planladık. Biz aşureleri kendi imkânlarımızla cemevlerinde pişirerek Meydan da dağıtacaktık. Bu konudaki dilekçemizi yazdık. Kaymakama ilettik. Kendisinden bize yapılan açıklama ise bu meydanın kendilerine bağlı olmadığını, Büyükşehir’e bağlı olduğunu Büyükşehir’in temsilcisinin de Esenyurt Belediyesi olduğunu söyledi. Biz dilekçeyle kendilerine başvurduğumuzda Belediye Başkanı bize 29 Aralık’ta kendilerinin böyle bir programı olduğunu, bizlerinde Belediye ile birlikte yapabileceğimizi söylediler. Bizde kendilerinin bu davetine teşekkür ettik. Bizlerde Cemevleri olarak halkın talebi doğrultusunda bir etkinlik yapmak istediğimizi söyledik. Bunun mümkün olmadığını ifade ettiler. Ayrımcılık olacağı için buna müsaade etmediklerini söylediler. Biz bunun çeşitlilik olacağını söyledik. Bizim 3 Ocak’ta yapmak istediğimiz bu proje gerçekleşmeyecektir. Ve bundan sonraki süreçte de bunun olmayacağını düşünüyoruz. Çünkü Belediye bu yeri bizlere tahsis etmeyecektir” dedi.

Kaynak: gazetedegisim.com - 04 Ocak 2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.