Mezar taşı yazısına örgüt propagandası gerekçesiyle sansür

Mezar taşı yazısına örgüt propagandası gerekçesiyle sansür

Mezar taşı yazısına 'örgüt propagandası' gerekçesiyle sansür Çatışmada öldürülen Zeliha Güdenoğlu'nun...

A+A-

Mezar taşı yazısına örgüt propagandası gerekçesiyle sansürMezar taşı yazısına 'örgüt propagandası' gerekçesiyle sansür

Çatışmada öldürülen Zeliha Güdenoğlu'nun mezar taşı 4 Kasım'da kimliği belirsiz kişiler tarafından kırıldıktan sonra yeniden yapılmış.

1995'te çatışmada öldürülen Zeliha Güdenoğlu'nun mezar taşında bulunan "Öldüler, yenilmediler" yazısı nedeniyle babası hakkında dava açıldı. Mezar taşındaki yazı dava sonuçlanana kadar macunla kapatıldı..

Konya Kadınhanı ilçesinde bulunan bir mezar taşına, üzerindeki "Öldüler. Yenilmediler" yazısı nedeniyle "Örgüt propagandası yapılıyor" gerekçesiyle önce el konuldu. Yazıyı yazdıran baba Mehmet Güdenoğlu'na dava açıldı.

1995'TE ÖLDÜRÜLDÜ

İlginç olay 1995'te Zeliha Güdenoğlu adlı kadının Tokat'ta silahlı çatışma sonucu öldürülmesiyle başladı. Konyalı Güdenoğlu ailesi kızlarının cesedini memleketlerine getirerek, Kadınhanı ilçesine bağlı Atlantı kasabasına defnetti. Mezar 4 Kasım 2007'de kimliği belirlenemeyen saldırganlarca parçalandı. Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Dayanışma Derneği'nin de (TAYAD) yardımıyla yeni bir mezar taşı yaptırıldı. Taşın üzerine de "Öldüler, yenilmediler" yazdırıldı. Baba Güdenoğlu, 15 Aralık'ta mezarı yenilerken yaşadıklarını şöyle anlattı: "Mozaik taşını koyarken jandarma geldi. 'Öldüler, yenilmediler' yazısı DHKP-C örgütü sloganı. Taşa el koyacağız' dediler. Karakola gittik. İfadelerimizi aldılar. Taşa el koyacaklarını söylediler. Mezar boş kalmasın diye almayın, mahkeme sonuçlanıncaya kadar kapatalım dedim. Kabul ettiler, beyaz bir macunla kapatıldı. Davanın sonucuna göre hareket edeceğiz."

11 YILDIR DURUYORDU

Yazının 11 yıldır mezar taşının üzerinde bulunduğunu belirten baba Güdenoğlu, "Çocuğumun vasiyeti üzerine bu yazı yazıldı. Şimdi sorun olmasına şaşırdım" dedi. Geçen ay da Samsun Merzifon'da ölüm orucunda ölen Fatma Hülya Tumgan'ın mezar taşına "suç ve suçluyu övmet" gerekçesiyle el konulmuştu.

23 Aralık 2007  - SABAH

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.