MHP fırsatçılığına Alevilerden tepki

MHP fırsatçılığına Alevilerden tepki

MHP fırsatçılığına Alevilerden tepkiMHP Kahramanmaraş Teşkilatı’nın MHP’nin Maraş Katliamı’ndaki rolünü yalanlama çabasına...

A+A-

MHP fırsatçılığına Alevilerden tepkiMHP fırsatçılığına Alevilerden tepki

MHP Kahramanmaraş Teşkilatı’nın MHP’nin Maraş Katliamı’ndaki rolünü yalanlama çabasına Alevilerden tepki geldi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Fevzi Gümüş, “inkar değil, özür bekliyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD); MHP Kahramanmaraş Merkez ilçe teşkilatı’nın, Maraş Katliamı konusundaki sahneler nedeniyle “Hatırla Sevgili” dizisi hakkında yaptığı suç duyurusunu protesto etti. Konuyla ilgili bir açıklama yapan PSAKD Başkanı Fevzi Gümüş, Kahramanmaraş’ta yaşanan vahşetin “katliam” olarak tanımlanmasına tepki gösteren MHP Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanı Ömer Özkan’a öncelikle “sözlüğe bakmasını” önerdi.

Maraş Katliamında provokatörler ve silahlı faşist güruh tarafından özel olarak Alevilerin ve solcuların hedef alındığını hatırlatan Gümüş, “Özkan’a sormak isteriz. Dizi yayından kaldırılsa Kahramanmaraş katliamının, katliam olduğu gerçeğini gizlemeye gücünüz mü yetecek? Aynı zihniyetin Çorum’da, Malatya’da, Sivas’ta ortaya koyduğu kanlı senaryoyu unutturabilecek misiniz? Gerçek artık çırılçıplak ortadadır. İnkar değil, özür bekliyoruz” dedi.

"Tehdit MHP'nin ırkçı ziihniyetinde, karanlık mazisinde"

Gümüş ayrıca MHP tarafından yapılan basın açıklamasına atıfta bulunarak “‘Dizide geçen bir takım sahne ve diyalogların toplumsal gruplaşmaların yoğun olarak yaşandığı şu günlerde ülkemiz ve milletimiz için büyük bir tehdit olarak algılandığını düşünmekteyiz’ diyen MHP’li Ömer Özkan, bu ülkenin birlik ve beraberliğine darbe vuranları ırkçı zihniyetinde ve partisinin karanlık mazisinde bulacaktır. Ömer Özkan’ın dizinin yayından kaldırılması için Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunması, ırkçı ve faşist zihniyetin ne kadar büyük bir tahammülsüzlük içinde olduğunun da kanıtıdır” şeklinde konuştu.

MHP Kahramanmaraş Merkez ilçe teşkilatı başkanı Özkan, Çarşamba günü yaptığı basın açıklamasında, “Hatırla Sevgili” dizisinin Maraş Katliamı’nı konu alan sahnelerinde “milliyetçi-mukaddesatçı insanların haksız yere cani olarak gösterildiğini” söylemiş, katliamın “Ermeni ve dış güçler ile bağlantılı örgütlerin oyunu” olduğunu iddia etmiş ve bu iddialarını 12 Eylül darbesinin ardından kurulan Adana Sıkıyönetim 1’inci Askeri Mahkemesi’nin Maraş Katliamı hakkında vermiş olduğu karara dayandırmıştı.

SOL GÜNLÜK SİYASİ GAZETE - 17 Mayıs 2008

Sözlüğe baksınlar

Hatırla Sevgili dizisinde Maraş katliamına ilişkin sahneler nedeniyle “dizinin yayından kaldırılması” amacıyla dava açan MHP Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanı Ömer Özkan’a Alevilerden tepki geldi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Fevzi Gümüş yaptığı yazılı açıklamada, Türk Dil Kurumu’nun 1982 yılında yayımladığı Türkçe Sözlük’ün 465. sayfasında katliam sözcüğünün, “kırım, kılıçtan geçirme, toptan öldürme” şeklinde açıklandığını hatırlattı.

Hatırla Sevgili adlı dizinin 2 ve 9 Mayıs’ta yayınlanan bölümlerinde Kahramanmaraş’ta yaşanan vahşetin “katliam” olarak tanımlanmasına tepki gösteren MHP Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanı Ömer Özkan’a, öncelikle “sözlüğe bakmasını” öneren Fevzi Gümüş, “Maraş’ta yaşanan vahşetin adı katliamdır, yani toplu öldürmedir. Onlarca masum insan silahla, satırla, bıçakla öldürülmüş, evler yakılmış, katliamdan sonra binlerce insan yerinden yurdundan edilmiştir” dedi.

Maraş’ta öldürülenlerin tümünün Alevi ve solcu olduğunu ifade eden Fevzi Gümüş, katledilenlerin evlerine de kırmızı boyayla çarpı işaretleri konulduğunu hatırlattı.

(Ankara/ANKA) - EVRENSEL - 17 Mayıs 2008

Pir Sultan'dan MHP'ye: "Irkçı, faşist, tahammülsüz"  

Hatırla Sevgili dizisinde Maraş katliamına ilişkin sahneler nedeniyle "dizinin yayından kaldırılması" amacıyla dava açan MHP Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanı Ömer Özkan’a Aleviler’den tepki geldi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Fevzi Gümüş, yaptığı yazılı açıklamada, Türk Dil Kurumu’nun 1982 yılında yayımladığı Türkçe Sözlük’ün 465. sayfasında katliam sözcüğü, “kırım, kılıçtan geçirme, toptan öldürme" şeklinde açıklandığını hatırlattı. Hatırla Sevgili adlı dizinin 2 ve 9 Mayıs’ta yayınlanan bölümlerinde Kahramanmaraş’ta yaşanan vahşetin “katliam" olarak tanımlanmasına tepki gösteren MHP Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanı Ömer Özkan’a öncelikle “sözlüğe bakmasını" öneren Gümüş, “Maraş’ta yaşanan vahşetin adı katliamdır, yani toplu öldürmedir. Onlarca masum insan silahla, satırla, bıçakla öldürülmüş, evler yakılmış, katliamdan sonra binlerce insan yerinden yurdundan edilmiştir" dedi.

Maraş’ta öldürülenlerin tümünün Alevi ve solcu olduğunu ifade eden Gümüş, katledilenlerin evlerine de kırmızı boyayla çarpı işaretleri konulduğunu hatırlattı. Gümüş’ün açıklaması şöyle:

“Hatırla Sevgili adlı dizi, yakın tarihimize bir ayna tutmuştur ve aynada bu ülkeyi karanlığa boğanların kanlı elleri, kanlı yüzleri görünmüştür. O aynada, faşizmin yarattığı vahşet görünmüştür. ‘Dizide geçen bir takım sahne ve diyalogların toplumsal gruplaşmaların yoğun olarak yaşandığı şu günlerde ülkemiz ve milletimiz için büyük bir tehdit olarak algılandığını düşünmekteyiz’ diyen MHP’li Ömer Özkan, bu ülkenin birlik ve beraberliğine darbe vuranları ırkçı zihniyetinde ve partisinin karanlık mazisinde bulacaktır. Ömer Özkan’ın dizinin yayından kaldırılması için Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunması, ırkçı ve faşist zihniyetin ne kadar büyük bir tahammülsüzlük içinde olduğunun da kanıtıdır.

Özkan’a sormak isteriz. Dizi yayından kaldırılsa Kahramanmaraş katliamının, katliam olduğu gerçeğini gizlemeye gücünüz mü yetecek? Aynı zihniyetin Çorum’da, Malatya’da, Sivas’ta ortaya koyduğu kanlı senaryoyu unutturabilecek misiniz? Gerçek artık çırılçıplak ortadadır. İnkar değil, özür bekliyoruz."

Sendika.org - Milliyet - 16 Mayıs 2008

‘HATIRLA SEVGİLİ’YE DAVA AÇTI

Alevilerden MHP’li başkana Maraş tepkisi

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Fevzi Gümüş, Kahramanmaraş’ta yaşanan vahşetin ‘katliam’ olarak tanımlanmasına tepki gösteren Özkan’a “Türkçe sözlüğe bakmasını” önerdi.

Haber Merkezi - Hatırla Sevgili dizisinde Maraş katliamına ilişkin sahneler nedeniyle “dizinin yayından kaldırılması” amacıyla dava açan MHP Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanı Ömer Özkan’a Alevilerden tepki geldi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Fevzi Gümüş, yaptığı açıklamada, dizinin 2 ve 9 Mayıs’ta yayımlanan bölümlerinde Kahramanmaraş’ta yaşanan vahşetin “katliam” olarak tanımlanmasına tepki gösteren MHP’li vekil Özkan’a “Türkçe sözlüğe bakmasını” önerdi. Gümüş, “Maraş’ta yaşanan vahşetin adı katliamdır, yani toplu öldürmedir. Onlarca masum insan silahla, satırla, bıçakla öldürülmüş, evler yakılmış, katliamdan sonra binlerce insan yerinden yurdundan edilmiştir” dedi.

Maraş’ta öldürülenlerin tümünün Alevi ve solcu olduğunu ifade eden Gümüş, açıklamasına şöyle devam etti:

“MHP’li Özkan’ın dizinin yayından kaldırılması için cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunması, ırkçı ve faşist zihniyetin ne kadar büyük bir tahammülsüzlük içinde olduğunun da kanıtıdır. Özkan’a sormak isteriz. Dizi yayından kaldırılsa Kahramanmaraş katliamının, katliam olduğu gerçeğini gizlemeye gücünüz mü yetecek? Aynı zihniyetin Çorum’da, Malatya’da, Sıvas’ta ortaya koyduğu kanlı senaryoyu unutturabilecek misiniz? Gerçek artık çırılçıplak ortadadır. İnkâr değil, özür bekliyoruz.”

Cumhuriyet - 17 Mayıs 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.