MHP İl Başkanı Olayların Sorumlusunu Buldu !

MHP İl Başkanı Olayların Sorumlusunu Buldu !

MHP İl Başkanı Olayların Sorumlusunu Buldu: İyice azan bölücüler ve provokatörler !MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Mustafa Bastırmacı...

A+A-

MHP İl Başkanı Olayların Sorumlusunu Buldu: İyice azan bölücüler ve provokatörler !MHP İl Başkanı Olayların Sorumlusunu Buldu: İyice azan bölücüler ve provokatörler !

MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Mustafa Bastırmacı saldırganlara sahip çıktı, anma töreni için Maraş'a gelenleri suçladı. İşte o açıklama:

MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, "Olayların 32. yıldönümünü bahane ederek yine kardeşi kardeşe düşürmeye kalkışmışlardır" dedi.

Bastırmacı, MHP Merkez İlçe Başkanı Mesut Tosun ve Ülkü Ocakları İl Başkanı Mehmet Şeker ile parti binasında basın toplantısı düzenleyerek bugün yaşanan gerginlikle ilgili açıklamalarda bulundu. 32 yıl önce yaşanan Maraş olaylarını dış güçlerin gerçekleştirdiğini belirten Bastırmacı, "Bu hadiseler sonucu yüzyıllardır beraber yaşayan insanlar birbirine küstürülmüş, her iki tarafta büyük sıkıntılar çekmiştir. Aradan geçen yıllar içinde Kahramanmaraş'ta hem Alevi, hem Sünni kesimin kanaat önderlerinin hem de vatandaşların çabası sayesinde bu insanlar barışmış ve huzur içinde birlikte yaşamaya devam etmişlerdir. Ne hazindir ki Kahramanmaraş dışından gelen bir takım mihrakların maşası olan ve iyice azan bölücüler ve provokatörler bu huzurlu tabloyu hazmedemeyerek yine karıştırmaya, bu olayların 32. yıldönümünü bahane ederek yine kardeşi kardeşe düşürmeye kalkmışlardır. Kahramanmaraş'ta yaşayan Alevilerin tasvip etmediği bu eylemi gerçekleştirmeye çalışmışlardır" diye konuştu.

MHP İl Teşkilatı olarak organizasyonun yapılacağını duydukları andan itibaren sürekli sağduyu çağrısı yaptıklarını kaydeden Bastırmacı, "Tahriklerin ve provokasyonların olacağını biliyorduk ve ona göre halkımızı uyarma ihtiyacı hissettik. Acıdır ama haklı çıktık. Keşke haklı çıkmasaydık da bu olaylar yaşanmasaydı. Olayların çıkmasının ardından vali beyin çağrısıyla bir kişinin bile burnunun kanamasına seyirci kalamayacağımız için bölücülerin tahrik ettiği vatandaşlarımızı sağduyuya davet etmiş ve büyük olayların önlenmesi sağlanmıştır. Buradan sesleniyoruz, yeter artık. Türk milletinin sabrını taşırmayın. Niyetini açıkça ortaya koyun. 32 yıldır Alevi'si, Sünni'si ile Kahramanmaraşlının tırnağıyla kazıyarak oluşturduğu barış ortamını bozmaya kimsenin hakkı yoktur. Aklınızı başınıza alın ve ülkemizi bir an önce bu bölücü mihrakların oyuncağı olmaktan çıkarın" dedi.

Beyazgazete.com - 19 Aralık 2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.