Milas'ta Sivas şehitlerini Anma Etkinliği

Milas'ta Sivas şehitlerini Anma Etkinliği

Milas'ta Sivas şehitlerini Anma EtkinliğiMUĞLA (İHA) - Sivas Olayları’nın 16. yılı nedeniyle Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Milas...

A+A-

Milas'ta Sivas şehitlerini Anma EtkinliğiMilas'ta Sivas şehitlerini Anma Etkinliği

MUĞLA (İHA) - Sivas Olayları’nın 16. yılı nedeniyle Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Milas Şubesi öncülüğünde anma etkinlikleri düzenlendi.

Anma programı Atatürk Anıtı önündeki bölümü saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Milas Şubesi öncülüğünde gerçekleşen etkinliğe CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ile birlikte çok sayıda sivil toplum örgütü üyesi ile vatandaşlar da katıldı.

Etkinlikte konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Milas Şube Başkanı Baki Kaya,

“İnancın, bilincin ve direncin simgesi olan Pir Sultan Abdal’ı, yaşadığı yer olan Banaz’da düzenlenen Anma Etkinliklerinin 4’üncüsünü ilk kez Sivas’ta yapmak için giden; Aydın, Yazar, Şair, Sanatçı, Ozan ve Semahçılarımızdan oluşan 33, ikisi de otel görevlisi olmak üzere 35 Canımızın, Madımak’ta yakılarak katledilişlerinin üzerinden 16 yıl geçti. Yangında 105 Canımız da yaralı olarak kurtuldu. Bu katliam sadece ülkemiz tarihine değil, insanlık tarihine de bir kara gün, bir utanç tablosu olarak geçmiştir” dedi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da, “Unutulmaması gereken, çok ciddi ibretlerin çıkarılması ve bu ibretin hem o nesil hem de sonrasında gelecek nesiller tarafından iyi algılanması gereken bazı dönemler bazı olaylar vardır. Bugün böyle bir olay neticesinde buradayız. Böyle olayların yaşanmaması temennisini her 2 Temmuz’da daha fazla hisseden bir insan olarak şunu açıklıkla söylüyorum ki orada kaybettiğimiz insanların hepsi saygın insanlardır. Ancak o olayı unutturmama gayreti içinde olan insanlar daha saygın insanlardır. Saygın insanlar neredeyse biz de oradayızdır. Katıldığınız için teşekkürler” diye konuştu.

Milas'ta Sivas şehitlerini Anma Etkinliği

Madımak’ın canlı tanıklarından olan Seyid Karahalit’in konuşmasının ardından program şiir ve türkülerle devam etti.

KAYNAK : Haberciniz.biz - 3 Temmuz 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.