Milletvekili Bülbül’den Alevi kurumlarına çağrı: Acilen ‘Kriz Masası’ oluşturulmalı

Milletvekili Bülbül’den Alevi kurumlarına çağrı: Acilen ‘Kriz Masası’ oluşturulmalı

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Alevi kurumlarının, koronavirüs ve alınabilecek önlemler konusunda "Kriz Masası" oluşturması gerektiğini söyledi. Bülbül, yeni yargı paketinde s

A+A-

Koronavirüs salgını hayatın her alanını etkiliyor. Her geçen gün aratarak devam eden ve binlerce insanın yaşamını yitirmesine yol açan salgının cezaevlerine ulaştığına dair iddialar büyük bir tedirginlik yaratırken, Meclis’te yakın zamanda geçmesi planlanan “İnfaz Yasasında Değişiklik” paketinin siyasi mahpusları kapsamaması bir çok kesim tarafından tepkiyle karşılandı.

Hem koronavirüs hem de ‘”İnfaz Yasasında Değişiklik” konusunda Alevi kurumlarına duyarlılık çağrısı yapan HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, “İçinde bulunduğumuz yaşamsal koşullar “Zor bir dönemden geçiyoruz!” sözüyle açıklanamaz” diyerek şunları ifade etti:

“Her anlamda varlık yokluk sürecinden geçiyoruz! Alevi kurumları gerek koronavirüs salgını ve hükümetin bu konudaki ciddiyetten uzak aymaz tutumları, gerekse hükümetin ırkçı, inkarcı, tekçi tutumları için tavır alıyor, açıklama yapıyorlar! Ancak yeterli düzeyde bir ortak organizasyon ve duyarlılık sağlamak gerek. Örneğin, neden Alevi kurumlarının mevcut ortam için bir “Acil eylem planı” yoktur? Alevi kurumları koronavirüs ve alınabilecek önlemler konusunda bir ‘Kriz Masası’ oluşturmalıdır. Alevi toplumunun, Türkiye halklarının, emekçi ve yoksulların ihtiyacı olan moral ve düşünsel dayanışma için Alevi kurumları gerekli duyarlılığı sağlayacak, bilgi beceri ve basirete sahiptir.

“KAYYIM ATANMASININ ÜZERİNE GİDİLMELİ”

AKP’nin koronavirüs salgınından kaynaklı ortamı fırsat bilerek, belediyelere kayyım ataması, sistematik gözaltı ve tutuklama zebaniliğinin devam etmesi daha etkin bir duyarlılık gerektirmektedir. Ayrıca, Alevi kurumları hükumetin adeta halkla, bilimle, sağlık emekçileriyle alay edercesine duyarsız ve aymaz tutumunun üzerine gitmelidir! Kutsal değerlerimizden, Alevi toplumundan, Türkiye halklarından, kadınlardan ve emekçilerden aldığımız güçle daha etkin, yaratıcı bir çaba içinde olmalıyız.”

“GEREKLİ DUYARLILIK GÖSTERİLMELİ”

Alevi kurumlarının acilen bir araya gelmesi gerektiğini belirten Bülbül, ‘”İnfaz Yasasında Değişiklik” adıyla TBMM gündemine gelecek olan ve siyasi tutsakların yaşamını hiçe sayan AKP tasarısı hakkında gereken sorumluluğu ve duyarlılığı göstermeli, ayrımsız taslak için ortak açıklama yapmalıdır” çağrısında bulundu.

Bülbül ayrıca, Alevi kurumlarından ve aktivistlerinden öncülük eden, halka moral veren sosyal medya paylaşımları (sistematik ve eş zamanlı twitter #tag’ları, facebook ve instagram) yapmasını istedi.

( HABER MERKEZİ )

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.