Milletvekilleri de gazi olacak

Milletvekilleri de gazi olacak

Milletvekilleri de ‘gazi’ olacakMilletvekilleri, Sosyal Güvenlik Reformu tasarısına gizlice bir madde sokarak, sadece gazilere tanınan ayrıcalığa,...

A+A-

Milletvekilleri de ‘gazi’ olacakMilletvekilleri de ‘gazi’ olacak

Milletvekilleri, Sosyal Güvenlik Reformu tasarısına gizlice bir madde sokarak, sadece gazilere tanınan ayrıcalığa, kendilerini de dahil ettiler.

ANKARA - TBMM’de Sosyal Güvenlik Reformu yasa tasarısı metnine “korsan” olarak sokulan emekli milletvekillerine maaş zammı, basındaki tepkiler üzerine geri çekildi. Ancak ardından tasarıya bir başka ‘kıyak’ maddenin, yine gizlice eklendiği ortaya çıktı. Bu maddeye göre, milletvekillerinin sağlık masrafları da, terörle mücadele kapsamında sakatlanan gaziler gibi katkı payı istenmeden karşılanacak. Maddeyi tasarıya kimin eklediği bilinmiyor. AK Parti’li milletvekilleri birbirlerini suçlarken, Alt Komisyon Başkanı Zekai Özcan üzgün olduğunu söylüyor.

Tasarıyla oluşturulacak Genel Sağlık Sigortası’na göre, sigortalılar sağlık hizmetleri alırken, belli bir miktar ‘katkı payı’ ödeyecekler. Sadece gazilere bir ayrıcalık tanınıyor. Gaziler sağlık hizmetlerine hiçbir para ödemiyor. Tasarıya gizlice sokulan madde kaldırılmazsa, bir ayrıcalık da milletvekilleri ve ailelerine yapılmış olacak.

NTV -  28 Şubat 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.