Milli Gazete Yazarından Alevilere Üstü Kapalı Hakaret

Milli Gazete Yazarından Alevilere Üstü Kapalı Hakaret

Milli Gazete Yazarından Alevilere Üstü Kapalı Hakaret(Alevi Haber Özel Haber) Milli Görüş çizgisinde yayınları ile dikkat çeken Milli Gazete'nin yazarlarından...

A+A-

Milli Gazete Yazarından Alevilere Üstü Kapalı Hakaret

(Alevi Haber Özel Haber) Milli Görüş çizgisinde yayınları ile dikkat çeken Milli Gazete'nin yazarlarından Mehmet TALÜ "Böyle Kutlu Doğum kutlaması olmaz!" başlıklı bugünkü yazısında Alevilere üstü kapalı bir şekilde hakaret etti. İsim zikretmemeye özen gösteren yazarın neyi ve kimi kastettiği ise apaçık ortadaydı.

İstanbul'da Bakırköy Kaymakamlığı, Bakırköy Müftülüğü ve CEM Vakfı tarafından geçen yıl düzenlenen Kutlu Doğum Haftası Etkinliklerine gönderme yapan yazar, yapılan etkinliği "İslam dinine ve şeriatına aykırı" olarak tanımladı. Yazar, "Diyalog taraftarı bir cemaate mensup kız öğrenciler, Yüce İslâm dininin kabul etmediği bir kıyafetle sahneye çıkartılmıştır. Başları açık, etekleri kısa, tuvalete benzeyen beyaz elbiseler içinde" diyerek semah ekibindeki canlara hakaret etti. Etkinliklerde Hz. Muhammed'den "Muhammed" diye bahsedildiğini, Hazreti denmediğini ve Salat-u selam getirilmediğini söyleyen yazar "Kutlu Doğum kutlamalarına evet... Bu kutlamalardaki dine aykırı şeylere hayır... Tekrar ediyorum: İlahî Tokat yersiniz ve perişan olursunuz..." sözleriyle yazısını bitirdi. İşte o yazı:

Mehmet TALÜ : Böyle Kutlu Doğum kutlaması olmaz!

Geçtiğimiz yıllarda İstanbul ilçelerinden birinde “Kutlu Doğum Haftası” münasebetiyle etkinlikler yapılmış ve İslâm dinine ve Şeriatına aykırı işler sergilenmiştir. Birkaç örnek veriyorum:

Mevlevî semazenlerle birlikte sahneye hanımlardan müteşekkil bir Semah ekibi çıkartılmış ve her iki grup birlikte döndürülmüştür.

Böyle bir şeye din izin vermez. İslâm dini ve Şeriatı, kadınlara gösterdiği büyük hürmet dolayısıyla birtakım sınırlandırmalar koymuştur.

Yüce Hz. Peygamber (S.A.V.) Efendimizin doğumunu kutlamak için sahnelere hanımların çıkartılmasını geleneksel İslâm kesinlikle kabul etmez ve böyle bir şeyi saygısızlık ve sınırları çiğnemek olarak görür.

Filân televole ilâhiyat profesörü buna fetva vermiş... Böyle bir fetva makbul ve muteber olmaz.

Mevlevilikteki semalar tekke ve zaviyelerde yapılabilir.

Sadece usulüne, erkânına, şartlarına, âdâbına uyularak yapılabilir.

İstanbul’un, ismini vermeyeceğimiz ilçesinde yapılan Kutlu Doğum etkinliklerinde Hz. Peygamber (S.A.V.) Efendimizin ismi her defasında çıplak olarak kullanılmıştır. Ne “Hazret-i” denilmiştir, ne de bir kere bile olsun Salat-u selam getirilmiştir. Bu da büyük bir saygısızlıktır.

Yine bu toplantıya, Diyalog taraftarı bir cemaate mensup kız öğrenciler, Yüce İslâm dininin kabul etmediği bir kıyafetle sahneye çıkartılmıştır. Başları açık, etekleri kısa, tuvalete benzeyen beyaz elbiseler içinde.

Bırakın İslâm’ı, geleneksel Yahudilik bile kadın erkek birlikte böyle karışık dinî merasimler yapılmasına izin vermez.

Böyle şeyler, daha ziyade protestan kiliselerinin etkinlikleri meyanındadır.

Birtakım din görevlilerine, ilahiyatçılara, İslâmcılara, diyalogçulara hitap ediyorum: İslâm’a, Kur’ân-ı Kerim’e, Şeriat’a, Sünnet’e aykırı etkinliklerle dine hizmet edilmez. Bu gibi ölçüsüz, saygısız, sınır aşıcı etkinlikler sonunda tokatlar gelebilir. Tokat ne demektir, bilir misiniz?

Sevgili Hz. Peygamber (S.A.V.) Efendimizin anılacaksa, O’nun doğum yıldönümü kutlanacaksa; bunun mutlaka mevrid-i nassa, şer’î ölçülere ve hükümlere, Sünnet’e, İslâm dininin temel kurallarına uygun olması gerekir.

Bu gibi etkinlikler öncelikle camilerde yapılmalıdır.

Başka mekânlarda yapılacaksa, İslâm dinine ve şeriatine uygun olarak yapılmalıdır.

Hz. Peygamber (S.A.V.) Efendimizin doğum günü kutlanıyor ve Resûl-i Kibriya, Fahr-i Kâinat aleyhi ekmelüttahiyyat Efendimizin isminin başına Hazret-i getirilmiyor ve O’na bütün toplantı esnasında bir kere bile salat ü selam okunmuyor... Böyle bir şey İslâm terbiyesine, Türkiye terbiyesine yakışır mı?

“Efendimiz, Diyalog yaptığımız sevgili Nasranî kardeşlerimiz hazret mazret demiyorlar, sadece Jesus diyorlar, biz de onları taklid ediyoruz...” diyenler çıkacaktır.

Onların bu mazereti makbul değildir. Özürleri kabahatlerinden büyüktür. Abdullah b. Ömer (R.A.)’dan rivayet edilen Hz. Peygamber (S.A.V.) Efendimizin:

“Kim bir millete benzemeye çalışırsa, o da onlardandır.”1 hadîs-i şerifini kendilerine hatırlatırız...

Kutlu Doğum kutlamalarına evet... Bu kutlamalardaki dine aykırı şeylere hayır...

Tekrar ediyorum: İlahî Tokat yersiniz ve perişan olursunuz...

Mehmet TALÜ

MİLLİ GAZETE - 06 Nisan 2008

İLGİLİ HABERLER :

AYNI SAHNEDE SEMA VE SEMAH GÖSTERİSİ

Bakırköy Kaymakamlığı, Müftülüğü ve Bakırköy İşadamları Derneği'nin "Kutlu Doğum Haftası" nedeniyle düzenlediği ortak gecede, Cem Vakfı Semah ekibi ve Evrensel Mevlana Aşıkları Sema Topluluğu'nun ortaklaşa sundukları gösterilerle kardeşlik mesajları verildi

BAKIRKÖY Kaymakamlığı ve Müttüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla hazırlanan programda, Cem Vakfı Semah ekibi ve Evrensel Mevlana Aşıkları Sema Topluluğu, sundukları ortak gösteri ile kardeşlik mesajı verdi. "Dünyada sevgi ve beraberlik için dönüyorlar" adlı ortak gösteri ile birliktelik mesajı verilirken, ışık şovları eşliğinde yapılan gösteri salonu dolduranlardan alkış aldı.

Ortak gece yapıldı

Bakırköy Kaymakamlığı, Müftülüğü ve Bakırköy İşadamları Derneği, "Kutlu Doğum Haftası" nedeniyle ortak bir gece düzenledi. İstanbul Kongre ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen geceye Bakırköy Müftüsü Yusuf İzzettin Konuk, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kardeşlik mesajları verildi

Gecede konuşan Müftü Yusuf İzzettin Konuk, sürekli kavga savaşların yaşandığı günümüzde, insanlığın "Muhamedi Sevgi"ye ihtiyacı olduğunu dile getirdi. İnsanların arasına farklılıklar koyularak birbirlerinden ayrılmaya çalışıldığını söyleyen Konuk, aralara koyulan çizgilerin kalınlaştırılarak insanların uçuruma doğru sürüklenmeye çalıştığını dile getirdi.

Konuk'un konuşmasının ardından Bakırköy Din Görevlileri Korusu ilahileri okurken, "Kır Çiçekleri" adlı çocuk korosunun söylediği şarkılar salonu dolduranların beğensini topladı. Çocuk korusunun ardından, Cem Vakfı Semah ekibi ve Evrensel Mevlana Aşıkları Sema Topluluğu ortak bir gösteri sunarak, barış ve kardeşlik mesajı verdi. "Dünyada sevgi ve beraberlik için dönüyorlar" isimli anlamlı gösteri salonu dolduranların kalbini fethetti. Işık şovları ile birlikte yapılan gösteri katılımcıların büyük beğenisini toplarken, izleyiciler gösterinin ardından grubu uzun süre alkışladı. (20.04.2007)

KUTLU DOĞUM GECESİNDE BARIŞ VE SEVGİ MESAJI VERİLDİ

Bakırköy Kaymakamlığı ve Müftülüğü ile Bakırköy İşadamları Derneğince, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle gece düzenlendi. İstanbul Kongre ve Gösteri Merkezi’de düzenlenen gecede Cem Vakfı semah ekibi ile Evrensel Mevlana Aşıkları Semah Topluluğu birlikte sergiledikleri performansları ile insanları barış ve kardeşliğe davet ettiler. Beş bin kişinin izleyici olarak katıldığı gecede, Bakırköy Din Görevlileri Korusu'nun seslendirdiği mevlid ve ilahiler izleyicilerden büyük alkış aldı. Geceye 'Kır Çiçekleri Çocuk Korusu da ezgileriyle renk kattı. Din görevlileri korosundan İstanbul'un yedi tepe üzerinde kurulu olmasından yola çıkarak art arda yedi defa ezan okudu. Din görevlilerin yüksek sesle okuduğu ezanlar salondaki manevi atmosferin doruğa çıkmasına neden oldu. Ayrıca, sanatçı Mustafa Uludağ ‘ Ben yanarım yana yana” şarkıdan, Oruç Gazi İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Rümeysa Düman da okuduğu şiirden dolayı ayakta alkışlandı. Bakırköy’ün emektar tiyatro sanatçısı Üstün Asutay ise tek kişilik gösterisi ile geceye renk kattı.

Davetlilere 10 bin adet gül dağıtıldığı geceye Bakırköy Kaymakamı Dursun Ali Şahin İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, Bakırköy Müftüsü Yusuf İzzettin Konuk, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen de katıldı.

Hz. Peygamber'in dünyaya gelişiyle bir çok şeyi değiştirdiğini belirten İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, bunlardan en önemlisinin Kostantiniye'nin, Aziz İstanbul olarak değişmesi olduğunu söyledi. Çağrıcı, Eğer Peygamberimiz olmasaydı bugün minareler şehri Aziz İstanbul olmayacaktı. Bu güzel şehir Kostantiniye olarak kalacaktı dedi.

Bakırköy Müftüsü Yusuf İzzetin Konuk'ta ev sahibi olarak gecedeki konuşmasında insanların sürekli birbirinin kalbini kırdığı günümüzde dünyanın 'Muhammed Sevgisi'ne ihtiyacı olduğunu söyledi. Bugün insanlar arasında kalın çizgiler çizilmeye çalışıldığına dikkat çeken Konuk şunları söyledi. Bu çizgiler kalınlaştırılmaya ve uçuruma dönüştürülmeye çalışılıyor. 'Bir olalım, iri olalım, diri olalım mantığı ile bir araya gelmemiz gerekiyor. Biz Alevisi ile Sunnisi ile tek bir Allah'a ve Peygambere inandığımız için buradayız. Program sonunda geceye katkıda bulunan işadamlarına plaket verildi. (Bakırköy Kaymakamlığı Web Sitesi - 20.04.2007)

Alevi Haber Özel Haber - 6 Nisan 2008

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.