Milli Görüşe Baskın

Milli Görüşe Baskın

Milli Görüşe BaskınAlmanya’da Milli Görüş’ün 20 bürosuna polis ve maliye görevlileri baskın düzenledi. Baskının,...

A+A-

Milli Görüşe baskınMilli Görüşe Baskın

Almanya’da Milli Görüş’ün 20 bürosuna polis ve maliye görevlileri baskın düzenledi. Baskının, derneğin vergi suçu işlediği şüphesiyle yapıldığı açıklandı

Alman Anayasayı Koruma Dairesi’nce radikal dinci faaliyet içinde olduğu gerekçesiyle izlenen İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Derneği’ne ait yaklaşık 20 büroya, polis ve maliye görevlileri baskın düzenledi.

Almanya’da 27 bin üyesi olduğu tahmin edilen IGMG, 323 caminin yönetiminin yanı sıra, çok sayıda gençlik, spor ve kadın derneği organizasyonuna sahip. Milli Görüş’ün Münih, Köln, Düsseldorf ve Kerpen’deki büroları ile yöneticilerinin evlerine yapılan baskınlarda, çok sayıda bilgisayara ve dosyalara el konulduğu belirtildi.

Vergi suçu baskını

Vergi suçu işlendiği şüphesiyle bürolarda arama yapıldığını belirten Köln Başsavcısı Günther Feld, konuyla ilgili daha ayrıntılı bir açıklama yapamayacağını söyledi. Ancak kaynaklar, soruşturmanın özellikle üç dernek yöneticisi üzerinde odaklandığını kaydettiler.

Milliyet’in sorularını yanıtlayan IGMG Genel Sekreteri Oğuz Üçüncü de bu iddiayı doğrulayarak, söz konusu üç yöneticinin, kendisi ile Milli Görüş Başkanı Yavuz Çelik Karahan (Osman Doring) ve görevini belirtmediği Ali Bozkurt olduğunu söyledi. Baskınların bir ihbar üzerine yapıldığını belirten Üçüncü şunları söyledi:

‘Gözaltı yok’

“Maliye görevlileri geldi. Yöneticilere yönelik gözaltı yok. Hukuki takibat yapılacak. Ortaya çıkan suçlamalarla ilgili savunmamızı yapacağız.

Avukatlarımız şu anda olayın üzerinde çalışıyor. Maliye denetim gereksinimi duymuş.”

MÜNİR BAĞRIAÇIK, MEHMET AKTAN Berlin, Köln
Milliyet - 27.08.2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.