Milli takıma alınmayan Alevi sporcu, Garip Dede Dergahı’nda açıklama yaptı

Milli takıma alınmayan Alevi sporcu, Garip Dede Dergahı’nda açıklama yaptı

Alevi olduğu için Wushu Federasyonu Başkanvekili Abdurrahman Akyüz tarafından milli takıma alınmayan wushu sporcusu Sadık Pehlivan, Garip Dede Dergahı'nda açıklama yaptı.

A+A-

Alevi olduğu için milli takıma alınmayan wushu sporcusu Sadık Pehlivan, Alevi kurum yöneticileri ile birlikte İstanbul’da bulunan Garip Dede Dergahı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamaya Alevi Dernekler Federasyonu temsilcileri, cemevi başkanları ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Açıklamada konuşan Alevi Dernekler Federasyonu Başkanı Celal Fırat, bu tür ayrımcılıkları kınadıklarını ve bunu yapanların teşhir edilmesi gerektiğini söyledi.

Gazi Cemevi Başkanı Hıdır Karataş da laikliğe vurgu yaparak bu ayrımcılığı kınadı. Bu tür uygulamaların insanları ayrıştırdığını ifade eden Karataş, tüm insanların eşit olması için mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

“İSTEĞİMİZ, ADALETİN TECELLİ ETMESİDİR”

Açıklama yapan sporcu Sadık Pehlivan, “Öncelikle kamuoyuna şunu belirtmek isterim ki  gündeme taşınan bu olayların kesinlikle hiçbir şekilde siyasi boyutlara ve dini bölünmelere yol açmasını ben ve aynı dertten muzdarip olan arkadaşlarım istemiyoruz. Bizim isteğimiz çeşitli skandallarla gündeme oturmuş olan Türkiye Wushu Kungfu Federasyonun bu kirli oluşumlardan arındırılması ve adeletin tecelli etmesidir . Bunun için de en büyük beklentimiz ve güvencemiz devlet yetkililerimizdir” ifadelerini kullandı.

“KAFİR GİBİ İFADELER KULLANILDI, BİR DAHA TAKIMA KABUL EDİLMEDİM”

Pehlivan, şöyle devam etti:

“Yaşadığım bu mezhepsel ayrımcılığın hiçbir zaman bu raddelere gelmesini istemedim ve amacım hiçbir zaman bu olmamıştır. Ancak Hakkımı aramak için çıktığım bu yolda Başkan vekili Abdurrahman AKYÜZ’ün oğlu sosyal medya aracılığı ile şahsım ve inançlarım ile dalga geçmek suretiyle olayların bu raddeye taşınmasında en büyük rolü oynamıştır. Yine bu süreçte  Abdurrahman AKYÜZ’ün aile fertleri tarafından sosyal medya aracılığı ile çeşitli hakaretlere ve çeşitli suçlamalara ve bunların yanında en önemlisi olan şahşıma FETÖcü yakıştırması yapılarak olayları siyasi boyutlara taşımak istemeleri ile  birlikte sözlerimin kaile alınmamasını sağlamaya çalışmışlardır.

Tüm bu olayların dışında insanların aklında soru işaretine sebep olan bir konuyu dile getirmek isterim ‘madem alevi diye takıma alınmıyor nasıl milli oldu sorusunun ‘ cevabı şudur ;

2017 yılına kadar Alevi olduğumu kimse  bilmiyordu ancak zorunlu olarak kıldırılan sabah namazına kalkamadım bunun üzerine Abdurrahman AKYÛZ’e alevi olduğumu belirttiğim taktirde şahsıma beynamaz ve kafir gibi ifadeler kullanarak hakarette bulundu ve bir daha milli takıma kabul edilmedim.”

PİRHA/İSTANBUL

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.