Milliyetçi Gruplar Bir Alevi Sitesine Daha Saldırdı

Milliyetçi Gruplar Bir Alevi Sitesine Daha Saldırdı

Alevi toplumuna yönelik haber yayını yapan Alevihaber.org sitesi dün gece saatlerinde bir hack saldırısına uğradı. Sitenin başlığına "Şehitler ölmez...

A+A-

Alevi toplumuna yönelik haber yayını yapan Alevihaber.org sitesi dün gece saatlerinde bir hack saldırısına uğradı. Sitenin başlığına "Şehitler ölmez vatan bölünmez" yazan grup siteye bir de kurt resmi koydu.

Dün gece saatlerinde Alevihaber.org sitesinden yayın yapan Alevi haber sitesi, sağcı bir hack grubunun saldırısına uğradı. Sitedeki hiçbir haberin konuyla ilgisi olmamasına rağmen sitenin başlığına "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez" yazan saldırganlar, sitenin sayfalarının yerine bir kurt resmi koydu. Çeşitli sloganlar ve isimlerini yazan grup Sonvuruş diye bir hack grubunun da sitede reklamını yaptı.

Birkaç saat içinde saldırıya müdahale eden Alevihaber editörlerinden aldığımız bilgiye göre, saldırı sitedeki bir php dosyasının yazma izinlerinin açık olması sonucu, içeriği değiştirilerek yapılmış. Sitedeki bütün dosyaların izinlerini ve açığı kontrol etmeye karar veren Alevihaber editörleri, sitelerini geçici olarak Alevionline'a yönlendirdi.

Alevionline olarak bu tip saldırgan grupların, Alevileri "yolundan dönderemeyeceklerini" bir kez daha tekrarlıyor, saldırıya uğrayan dost sitemiz Alevihaber'e emek vermiş dostlarımıza geçmiş olsun diliyoruz. Sayıları hızla artan Alevi sitelerine de, sırf adında "Alevi" lafı geçiyor diye sitelere saldırmaya hazır grupların varlığını bir kez daha hatırlatıyor, dikkatli olmalarını öneriyoruz.

Alevionline - 28 Kasım 2007

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.