Moda karıştı

Moda karıştı

Moda karıştıModa iskelesinin işletmesinin Beltur’a geçmesine karşı çıkan göstericilerden biri gözaltına alınınca Modalılar...

A+A-

Moda karıştıModa karıştı

Moda iskelesinin işletmesinin Beltur’a geçmesine karşı çıkan göstericilerden biri gözaltına alınınca Modalılar polisi protesto etti. Balkonlara çıkan ve klakson çalan vatandaşlarla polis arasında yaşanan gerginlik geç saatlere kadar sürdü

Tarihi Moda İskelesi’nin işletmesini İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Beltur’un almasının ardından her cuma olduğu gibi dün de protesto gösterileri yapıldı. Çevik Kuvvet polisinin geniş güvenlik önlemi aldığı gösteriler sırasında bir kişi gözaltına alındı.

Yaklaşık 100 kişilik grup, dün saat 20.30’dan itibaren tarihi iskelenin önünde toplanmaya başladı. İçki yasağını protesto eden gruptan Tonguç Koç, yaptığı açıklamada düzenledikleri eylemler sırasında polisin kendisini tehdit ettiğini öne sürdü. Gazetecilere ve çevresindekilere bir yazı gösteren Koç, şu iddiada bulundu:

‘Ayağını denk al’

“Şimdiye kadar içki yasağını protesto etmek için altı eylem düzenledik. Bu eylemlerin iki tanesinde bir sivil ve bir de resmi kıyafetli polis, beni tehdit ederek, eylemlere son vermemizi istedi. Üç gün önce arabamın camında ‘ayağını denk al fazla ileri gittin’ yazısını buldum. Başıma birşey gelirse sorumlusu Kadıköy polisidir”

Kadıköy Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polislerin, Koç’un suç işlediğini belirtmesi üzerine ortam gerginleşti. Kalabalığın arasına karışarak uzaklaşmak isteyen Koç, polislerce gözaltına alındı. Kısa süreli arbede yaşanırken, Koç’un kız kardeşi Devrim Koç ile arkadaşları polise tepki gösterdiler. Bu sırada bazı Modalıların da evlerinin pencereleri ile balkonlarına çıkarak polisi protesto ettiği görüldü. Bazı sürücüler de korna çalarak polisi protesto etti.

GÖKHAN KARAKAŞ İstanbul
MİLLİYET - 6 Eylül 2008

Moda'da yaka paça ilk gözaltı  
 
Moda'da yaka paça ilk gözaltıTarihi Moda İskelesi’ndeki içki yasağını protesto etmek için dün 7’ncisi düzenlenen eylemde, polisin kendisini tehdit ettiğini iddia eden Moda sakinlerinden bilgisayar mühendisi Tonguç Koç, savcının talimatıyla yaka paça gözaltına alındı.

İki aydır her Cuma günü düzenlenen "İçkini kap gel" eylemine dün 200 kişi katıldı. Eylemin koordinatörlerinden Bilgisayar Mühendisi Tonguç Koç, sivil ve resmi polisler tarafından tehdit edildiğini öne sürdü. Koç, sivil giyimli bir başkomiseri göstererek de "Beni tehdit eden bu polisti" dedi. Bunun üzerine polisle eylemciler arasında atışma oldu. Durumu savcılığa bildiren polis, "Gözaltına alın" talimatı üzerine harekete geçerek, eylemcilerin karşı koymasına rağmen, kız kardeşi Devrim Koç’un sarılarak bırakmadığı Tonguç Koç’u uzun saçlarından çekerek gözaltına aldı. 200 kadar eylemci "Türkiye laiktir laik kalacak", "Moda AKP’nin olmayacak" sloganları attı. Grup daha sonra sloganlarla İskele Polis Merkezi’ne yürüdü.
 
İsmail AKTAŞ/İSTANBUL
HÜRRİYET - 6 Eylül 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.