Montaj imzayla bildiri dağıtanlar gözaltında

Montaj imzayla bildiri dağıtanlar gözaltında

Montaj imzayla bildiri dağıtanlar gözaltında   Samandağ Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu ile ilgili bir evraktaki imzasını montajlayarak Samandağlıların...

A+A-

Montaj imzayla bildiri dağıtanlar gözaltında  Montaj imzayla bildiri dağıtanlar gözaltında 
 
Samandağ Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu ile ilgili bir evraktaki imzasını montajlayarak Samandağlıların ve Alevilerin fişlendiğine dair bildirileri mektupla dağıtan B.S. ve S.A. hakkında soruşturma açıldı.

Soruşturmanın açılmasının hemen ardından Hatay Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden de yazılı bir açıklama yayınlanarak halkı devlet ve görevlilerine karşı kışkırtmayı amaçlayan bu tür girişimlerin sonuçsuz kalacağı ifade edildi.

Hatay Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "13 Mayıs'ta Samandağ İlçesi PTT Müdürlüğüne, bazı kurum yöneticilerinin imzaları kopyalanarak, onların şahsında halkı devlet aleyhine kışkırtıcı bir takım provokasyonlar tertiplenmeye çalışılmaktadır. Benzer iddialar geçmiş yıllarda da dile getirilmiş olup, gerek geçmiş yıllardakiler gerekse yeni ortaya çıkan iddialar, her yönü ile delillendirilmiş ve yetkili yargı mercilerine intikal ettirilmiştir. Yargılama süreci devam etmektedir. Çeşitli basın yayın organlarına, sivil toplum örgütlerine, meslek odalarına ve vatandaşlara gönderilen yazının üslup ve içeriğinden de anlaşılacağı gibi, halkı devlet ve görevlilerine karşı kışkırtmayı amaçlayan bu tür girişimler halkımızın sağduyusu ile sonuçsuz kalmaya mahkûmdur. İlimizin simgesi olan birlikte yaşama ve hoşgörü kültürüne taban tabana zıt bu girişimlere değerli halkımızın itibar etmeyeceği açıktır. Türkiye Cumhuriyeti Devletine vatandaşlık bağıyla bağlı olan her birey dili, dini, etnik kökeni ve mezhebi ne olursa olsun birinci sınıf vatandaştır." denildi.

ODA BAŞKANLARI TEPKİ GÖSTERDİ

Şoförler Odası Başkanı Mustafa Terzi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Refik Gümüşoğlu, Bakkallar Odası Başkanı Necdet Arslan, Berberler Odası Başkanı Hikmet Tunç ve Terziler Odası Başkanı Cuma Sahilli yaptıkları ortak yazılı açıklamada son dönemlerde Samandağ Kaymakamı adına yayınlanan sahte bildirileri yazanları kınadı.

Samandağspor Kulüp Başkanı İbrahim Aydoğan, dağıtılan çirkin bildirilere Samandağ halkının kanmayacağına inandığını dile getirerek "Karanlık güçlerin tasarrufudur. Birtakım insanların siyasi ve maddi rant sağlamak olduğunu hepimiz biliyoruz. Kaymakamımız bunları hakketmemektedir. Daima adil ve tarafsız davranmıştır. Uygulamalarından memnunuz, yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ederiz." diye konuştu.

DAĞITILAN BİLDİRİDE NELER YAZIYOR

Samandağ ilçesi Alevi kesiminin 2010 tarihinde ilk altı aylık raporu adı altında düzenlenen sahte belgede, Alevi halkının dinsiz olduğu, Namaz kılmak için camiye gitmediği, Alevi muhtar ve dedeler hakkında soruşturma açıldığı, Samandağ Beldesinde bulunan Alevi İşadamların bulunup çökertme girişimi yapılacağı, yeni dönemde tüm Alevi kesiminin yüzde 90'ının fişleneceği yazılıyor.
 
Zaman - 20 Mayıs 2010, Perşembe

KAYMAKAMIN İMZASINI KULLANARAK SAHTE EVRAK HAZIRLADILAR

- KAYMAKAMIN İMZASINI KULLANARAK SAHTE EVRAK HAZIRLADILAR

- HATAY'IN SAMANDAĞ KAYMAKAMI TAHSİN KURTBEYOĞLU'NUN İMZASINI KULLANARAK SAHTE EVRAK HAZIRLADIKLARI ÖNE SÜRÜLEN 2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

HATAY (İHA) - Hatay'ın Samandağ Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu'nun imzasını kullanarak sahte evrak hazırladıkları öne sürülen 2 kişi gözaltına alındı.

Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu'nun imzasını kullanarak hazırlanan sahte belge ile ilgili gözaltına alınan B.S. ve S.A., emniyetteki sorgulalarının ardından adliyeye sevk edildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kaymakam Kurtbeyoğlu, imzası kullanılarak hazırlanan sahte evrakların bildiri haline getirilerek vatandaşlara dağıtıldığını ve bunu yapanların amacının adını karalamak olduğunu söyledi. Alevi toplumu ile ilgili olumsuz ifadelerin yer aldığı sahte imzalı bildirinin kendisiyle hiçbir ilgisi olmadığını belirten Kaymakam Kurtbeyoğlu, "2006 yılında burada görev yapmaya başladım. Nusayri Alevilerini tanımak için kitaplar okudum. Burada yaşayan insanları anlayarak görev yapmaya çalışıyorum. Birtakım insanlar ortalığı bulandırmaya çalışıyorlar. Haksız kazançlara engel olduk, ihaleleri iptal ettik. Bu durumdan rahatsız olan çevreler, vatandaş nezdinde adımı karalamak için yasal olmayan yollara başvurdular. Ancak ben kendi haklarımı yasalar çerçevesinde korumak için mücadelemi vereceğim"

HaberX - HİKMET SAY - 18.05.2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.