Muammer Şimşek Davası Başladı

Muammer Şimşek Davası Başladı

Muammer Şimşek Davası BaşladıYaklaşık bir yıldır tutuklu bulunan ve mahkemeye çıkarılmayan PSAKD GYK Üyesi ve Sarıyer Şube Başkanı Muammer Şimşek...

A+A-

Mummmer Şimşek Davası BaşladıMuammer Şimşek Davası Başladı

Yaklaşık bir yıldır tutuklu bulunan ve mahkemeye çıkarılmayan PSAKD GYK Üyesi ve Sarıyer Şube Başkanı Muammer Şimşek ve 46 arkadaşının yargılandıkları dava bugün nihayet başladı. Mahkeme öncesinde Beşiktaş Meydanı'nda toplanan PSAKD Marmara Bölgesi Şubeleri, Demokratik Kitle Örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve aydınlardan oluşan bir grup basın açıklaması yaptı. "Başkanımız Muammer Şimşek'e özgürlük, yozlaşmaya karşı mücadele ettikleri için tutuklananlar serbest bırakılsın" yazılı pankart açan grup adına basın açıklamasını okuyan Murat Nedim İlker, yargılamanın hukuk dışı olduğunu belirtti.

Tutuklu bulunan 47 kişinin 1 yıldır F tipi cezaevinde tutulduğunu ve yargı önüne çıkartılmadığını söyleyen İlker: "Bu davada yargılanan 95 kişi hakkında toplam 10 bin yıl hapis cezası isteniyor. Bir uyuşturucu tacirinin sözde tanıklığına dayandırılan bir komplo tezgâhlanıyor. 47 kişini derhal serbest bırakılmasını ve davanın düşürülmesinin istiyoruz" şeklinde konuştu.

Polis mahkemeyi izlemek isteyenleri mahkemeye almazken, destek amacıyla gelen yüzlerce kişiyi mahkeme önünden zorla uzaklaştırarak İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi karşısındaki parkta topladı.

Duruşmaların öğleden önceki bölümünde ancak 9 kişi mahkemeye çıkarken, öğleden sonra devam edecek olan duruşmanın gece geç saatlerde bitmesi bekleniyor.

13 Kasım 2007

ALEVİ HABER ÖZEL HABER

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.