Mudanya Alevi Kültür Derneğine Yapılan Saldırıyı Şiddetle, Nefretle Kınıyoruz...

Mudanya Alevi Kültür Derneğine Yapılan Saldırıyı Şiddetle, Nefretle Kınıyoruz...

Mudanya Alevi Kültür Derneğine Yapılan Saldırıyı Şiddetle, Nefretle Kınıyoruz…ÖDP, TKP ve EMEK PARTİSİ ORTAK BASIN AÇIKLAMASI"Dostlar,...

A+A-

Mudanya Alevi Kültür Derneğine Yapılan Saldırıyı Şiddetle, Nefretle Kınıyoruz&
Mudanya Alevi Kültür Derneğine Yapılan Saldırıyı Şiddetle, Nefretle Kınıyoruz…

ÖDP, TKP ve EMEK PARTİSİ ORTAK BASIN AÇIKLAMASI

"Dostlar, kardeşler, Mudanya halkı

Yaşamı, işçilere ve tüm emeğiyle geçinenlere zindan eden Kapitalistlerin, içine düştükleri kriz sürecinde, AKP, ülkemizi İMF, DB, DTÖ gibi emek düşmanı örgütlerin istekleriyle, toplumsal bir şiddet sarmalının içerisine doğru sürüklüyor. Gün geçmiyor kurşun sıkılmasın. Bomba patlamasın. Çatışma çıkmasın. Mazlum insanlara ve mensubu olduğu kurumlara yönelik taşlı, sopalı, silahlı saldırı yapılmasın. İnsanlar linç edilmesin. Sıkılan her kurşun, patlayan her bomba, atılan her taş, kaybedilen her can kardeşlik ve bir arada yaşama olanaklarını yok ediyor. AKP, sorumluluğunu işbirlikçiliğini saklamak için yalan ve işgüzarlık yaparak başkalarının üstüne atıyor.

AKP, sorumluluğunu işbirlikçiliğini saklamak için yalan ve işgüzarlık yaparak başkalarının üstüne atıyor. 

Yaşanan kaygı verici gelişmelerden, açılım adı altındaki ayrıştırma politikalarından, halklarımız arasına ekilmek istenen düşmanlık tohumlarından Mudanya mız da nasibini almış bulunuyor. 30 Aralık 2009 Çarşamba günü gece saatlerinde Alevi Kültür Dernekleri Mudanya Şubesi'ne kimliği belirsiz kişi veya kişilerce taşlı saldırıda bulunulmuştur. Mudanya’da emekten emekçi halklarımızın kardeşliğinden, toplumsal barıştan yana, mücadele eden biz sosayalist partiler olarak, yapılan bu ahlaksız saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Olayda yaralanan kimsenin olmaması sevindirici olsa da, bu yaşananların daha da ürkütücü boyutlara varmaması için, tüm Mudanya halkını barıştan ve kardeşlikten yana tavır almaya çağırıyoruz.

Bu süreçte herkese büyük sorumluluk düşmektedir. Gerçek barış toplumun birbirini anlaması ile mümkün olacaktır. Toplumu gerecek, kutuplaştıracak dilden, davranışlardan uzak durmak, olası provakosyonlara karşı uyanık olmak herkesin görevidir. Unutulmamalı ki barış ancak halkların, farklı inanç guruplarının bir arada yaşama iradeleri olduğunda mümkün olacaktır. 

jj

Aşağıda imzası olan biz, sol sosyalist partiler olarak bu saldırının takipçisi olacağımızı ve bir daha bu tip saldırıların yaşanmaması için üzerimize düşen tüm sorumlulukları üstleneceğimizi kamu oyuna, emekçi halkımıza ilan ederiz

Barış içinde bir arada yaşadığımız eşit, özgür ve demokratik bir ülke için, bir arada olacağız, omuz omuza olacağız, geleceği birlikte kuracağız.

EMEK PARTİSİ - ÖDP - TKP"

KAYNAK : Alevihaber.com Özel - 5 Ocak 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.