Müdür odasında namaz kılmayana kırık not!

Müdür odasında namaz kılmayana kırık not!

Müdür odasında namaz kılmayana kırık not!   Lise müdürünün, öğrencileri müdür odasında namaz kılmaya...

A+A-

Müdür odasında namaz kılmayana kırık not!Müdür odasında namaz kılmayana kırık not! 
 
Lise müdürünün, öğrencileri müdür odasında namaz kılmaya zorladığı iddiaları ortalığı karıştırdı...

BURDUR'un Yeşilova İlçesi'ndeki çok programlı lisenin müdürü Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Yusuf Urhan'ın, öğrencileri müdür odasında namaz kılmaya zorladığı, doğru kılamayanlara zayıf sözlü notu verdiği iddia edildi. Urhan hakkında bir öğretmen ve bir veli kaymakamlığa şikayet dilekçesi verdi.

Okul Müdürü Yusuf Urhan ise iddialarla ilgili olarak, "Benim mevzuat gereği konuşmam yanlış olur. Görüş belirtmek istemiyorum" dedi.

Yeşilova Çok Programlı Lisesi öğretmenlerinden Y.Y., okul müdürü olan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Yusuf Urhan'ı kaymakamlığa şikayet etti. Y.Y.'nin 18 maddelik şikayet dilekçesinde, Müdür Urhan'ın, Okul Aile Birliği'nin her öğrenciden topladığı 15 YTL'lik aidatı ödeyemeyen öğrencileri okula almadığını, velilerinin okulda zannettiği köylerden gelen çocukların bir gün boyunca sokaklarda kaldıklarını öne sürdü. Şikayetçi öğretmenin, din derslerinde öğrencileri sınıf önünde namaz kılmaya zorladığını da belirttiği Urhan'ın, arkadaşlarının önünde namaz hareketlerini yapmak istemeyen kız ve erkek öğrencileri müdür odasında namaz kılmaya zorladığını, doğru namaz kılamayanlara düşük sözlü notu verdiğini iddia etti.

Okulun 11/TM sınıfı öğrencilerinden F.'nin babası Ziya Kiper ile D.'nin babası Yılmaz Türkoğlu da aynı iddiayı dile getirdi. Öğretmen Y.Y. gibi kaymakamlığa şikayet dilekçesi veren Ziya Kiper, kızının kendisine ve annesine, "Okul müdürümüz, çoğunuz din dersinde sınıfta kalacaksınız. Eğer sınıfta, öğrencilerin önünde yanlışsız namaz kılarsanız, sözlü notundan iyi alır ve sınıfı geçersiniz" dediğini öne sürdü.

Kiper, müdürün odasında namaz kılmayan öğrencilerin düşük not aldığını, namaz kılanların ise 90- 100 aldığını iddia etti. Odada namaz kılmayan kızının düşük sözlü notu aldığı için teşekkürnameyi kaçırdığını iddia eden Kiper, bunun üzerine eşi Hülya Kiper'in yolda karşılaştığı okul müdürüne, "Ne yapmaya çalışıyorsun. Erkek öğrencilerin önünde kızıma niye namaz kıldırmaya kalktın?" dediğini ve buna karşılık Müdür Urhan'ın "Ne var bunda? Dinimizi öğretiyoruz" karşılığını aldığını kaydetti.

Diğer veli Yılmaz Türoğlu da olayı doğruladı. Türkoğlu, ayrıca okula aidat götürmediği için kendi kızının da bir gün boyunca okula alınmadığını söyledi.

DHA - VATAN - 16 Haziran 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.