Müdüre türban baskısı

Müdüre türban baskısı

Müdüre türban baskısıİZMİR (Cumhuriyet Ege Bürosu) - Milli Eğitim Bakanlığı İzmir İl Teftiş Kurulu Başkanı Seyfettin Yılmaz’ın,...

A+A-

Müdüre türban baskısıMüdüre türban baskısı

İZMİR (Cumhuriyet Ege Bürosu) - Milli Eğitim Bakanlığı İzmir İl Teftiş Kurulu Başkanı Seyfettin Yılmaz’ın, Balçova’daki Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu ve ilçe milli eğitim müdürüne baskı yaparak türbanlı öğrencilerin sınava girmesini sağladığı öğrenildi.

Cumartesi günü yapılan ilk sınav öncesinde Okul Müdürü Kutbettin Yılmaz ve yardımcıları, sınavlara türbanla girilemeyeceğini bildirdi. Türbanlı bir öğrencinin velisi ve avukat olduğunu belirten bir kişi, okul müdürüne öğrencileri içeri alması gerektiğini söyleyerek basın açıklaması yaptı. Okula gelen Seyfettin Yılmaz, müdür Yılmaz ve ilçe milli eğitim müdürü Hasan Ali Çelik’e baskı yaparak, “Emrediyorum, türbanlı öğrencileri sınava alacaksınız” dedi. Bunun üzerine okul müdürü ve yardımcıları sorumluluğun Teftiş Kurulu Başkanı’nda olduğunu belirten tutanak hazırlayarak imzaladılar. Yılmaz’ın imza attığı tutanağın ardından türbanlı öğrenciler sınava girdi.

Cumhuriyet - 19 Mayıs 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.