Müftü 6 yıl kullandığı suyun faturalarını ödemedi

Müftü 6 yıl kullandığı suyun faturalarını ödemedi

Müftü 6 yıl kullandığı suyun faturalarını ödemedi   EDİRNE Müftülüğü görevinden milletvekili adayı olmak...

A+A-

Müftü 6 yıl kullandığı suyun faturalarını ödemediMüftü 6 yıl kullandığı suyun faturalarını ödemedi 
 
EDİRNE Müftülüğü görevinden milletvekili adayı olmak için istifa eden, seçilemeyince Artvin'e daha sonra da Kırklareli'ne atanan İsa Saim’in oturduğu lojmanın 6 yıl boyunca 2 bin 800 YTL tutarındaki su faturalarını Diyanet Vakfı'na ödettiği ortaya çıktı.

Edirne Müftülüğü'ne bir süre önce Ömer Taşçıoğlu atanırken, eski müftü İsa Saim, 5 ay süreyle lojmanı boşaltmadı. Eşi ve 3 çocuğu ile birlikte aylarca misafirhanede kalan Müftü Taşçıoğlu göreve başladıktan sonra Türkiye Diyanet Vakfı Edirne Şubesi hesaplarını inceledi. Yapılan inceleme sonucunda müftülük lojmanının 2001 yılı Ekim ile 2007 yılı Temmuz ayları arasındaki dönemi kapsayan 2 bin 800 YTL'lik su faturalarının dönemin Müftüsü İsa Saim tarafından Başkanı olduğu Diyanet Vakfı Edirne Şubesi tarafından ödendiği tespit edildi. Müftü Ömer Taşçıoğlu, bunun üzerine iadeli taahhütlü mektup ile Artvin Müftülüğü'ne resmi yazı yollayarak, İsa Saim'den borcunu ödemesini söyledi. Aradan geçen 2 haftalık süre içinde Saim yanıt vermeyince Taşçıoğlu durumu resmi yazı ile Edirne Valiliği'ne bildirdi. Edirne Valisi Nusret Miroğlu, bunun üzerine durumu incelemek üzere muhakkik görevlendirdi.

Edirne Müftüsü İsa Saim'in daha önce 4 Kasım 2006 tarihinde başkanı olduğu Türkiye Diyanet Vakfı Edirne Şubesi aracılığıyla başka kentlerde oturan akrabalarına ve tanıdıklarına para yardımı yaptığı ortaya çıkmıştı. Saim'in Aydın, Oltu’da Tokat, Denizli, Rize’deki, İstanbul’da oturan akraba ve tanıdıklarına 75 ve 100'er YTL arasında para yardımında bulunduğu ortaya çıkanca “Yardımı akrabam oldukları için değil, bize başvurdukları için yaptık. Verilemeyecek hesabım yok” diye konuşmuştu.
 
Fırat KESKİNKILIÇ- Ali Can ZERAY/ EDİRNE, (DHA) 
HÜRRİYET - 26 Ocak 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.