Müftülük de mi Oger in hizmetinde?

Müftülük de mi Oger in hizmetinde?

Müftülük de mi Oger’in hizmetinde? Ülke genelinde grevde olan Türk Telekom işçilerinin mücadelesini karalama kampanyasına...

A+A-

Müftülük de mi Oger’in hizmetinde? Müftülük de mi Oger’in hizmetinde?

Ülke genelinde grevde olan Türk Telekom işçilerinin mücadelesini karalama kampanyasına Gaziantep’te il müftülüğü de katıldı. Önceki gün cuma namazında il müftülüğünün merkezi olarak hazırlayıp bütün camilerde okuttuğu vaazda, grevci Telekom işçilerine yönelik “Çok yüksek maaş alıyorlar. Şükür edecekleri yerde meydanlara dökülüyorlar” şeklinde, grevi karalayan sözler sarf edildi.

Camilerde verilen bu vaaza ve müftülüğe tepki gösteren Telekom işçileri, “Müftülük, Oger şirketinin hizmetine mi girdi” diye sordular.

Dini alet ediyorlar

Erkan Gezici adındaki Telekom işçisi, kendisinin ve birçok işçi arkadaşının cuma namazına gittiğini, vaazın sonuna doğru hocadan işçilerin haklı grevini karalayan sözleri işitince şok olduklarını, bazı işçilerin ve sendika yöneticilerinin cami çıkışında hocayla tartışarak tepki gösterdiklerini dile getirdi. Gezici, “Müftülük, hocalar, kendi işine bakacaklarına bizim haklı mücadelemizi karalamakla uğraşıyorlar. İşverenin ve medyanın yalan ve iftiralarla grevimizi karalama kampanyası yürüttükleri yetmiyormuş gibi şimdi de müftülük, dinimizi kullanarak bu kampanyaya katılıyor. Ayıptır, günahtır” diye konuştu.

Ali Karataş isimli işçi ise “Bunları söyleyen hoca, bu ülkenin çocuklarının, halkının malı olan büyük bir kurumun yabancılara peşkeş çekilmesine, bazı müdürlerin 70-80 milyar almasına karşı çıkacağına, bizim aldığımız bir milyar maaşa göz dikip dini görevini yabancı şirketin çıkarı için kullanıyor” diyerek, “Ben böyle hocanın dininden şüphe ederim” şeklinde konuştu.

Haber-İş Şube Başkanı Ali Tabur da, “Dini vecibeleri yerine getirmesi gerekirken, bizi halkla karşı karşıya getirmek için haklı mücadelemizi karalama kampanyası yürüten işverene alet olan müftülüğün bu tutumunu, işçiler olarak şiddetle kınıyoruz, protesto ediyoruz” dedi.

(Gaziantep / EVRENSEL)
21/10/2007

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.