Muhabire Polis Dayağı Polise Suç Duyurusu

Muhabire Polis Dayağı Polise Suç Duyurusu

Muhabire Polis Dayağı Polise Suç DuyurusuGazetecilik görevini yaparken polisler tarafından feci şekilde dövülen Taraf gazetesi muhabiri...

A+A-

Muhabire Polis Dayağı Polise Suç DuyurusuMuhabire Polis Dayağı Polise Suç Duyurusu

Gazetecilik görevini yaparken polisler tarafından feci şekilde dövülen Taraf gazetesi muhabiri Turan Aktaş, polise mukavemeten yargılanıyor. Aktaş’ın rontgenlerinde boynunda ezik ve beyninde ödem çıkmasına rağmen, Haydarpaşa Adli Tıp doktorlarının kendisine sağlam, polislere ise darp edildiğine ilişkin rapor vermeleri, şaşkınlık yarattı. Aktaş, bu adaletsizlik üzerine polisler ve doktorlar hakkında Kadiköy Adliyesi’nde suç duruyusunda bulundu.

Haber yapmak için Söğütlüçeşme tren istasyonuna gittiğini anlattan Taraf muhabiri Aktaş, fotoğraf çekerken istayonun önünde park etmiş polis otosundan çıkan iki resmi giyimli polisin kendisine “Bizi ne çekiyorsun lan” diyerek saldırdıklarını ve zorla makinesini aldıklarını belirtti. Aktaş, gazeteci olduğunu söylemesine rağmen polislerin “Sus lan ne olursan ol bizi bağlamaz” diyerek makinedeki tüm çekilmiş fotoğrafları sildıklerini söyledi. Bu gelişme üzerine makinesini alıp uzaklaştığını ifade eden Aktaş, “Hemen gazeteyi aradım bana orada beklememi söylediler” dedi.

POLİS ARKADAN ATEŞ AÇTI

Aktaş, “Orada beklerken polisler bana ağaza alınmayacak hakaretler etmeyi sürdürüyordu, hiç sesimi çıkartmadım. Fotoğraf çektiğimi görünce hızlıca ‘Seni öldüreceğiz’ deyip üzerime doğru yürüdüklerini görünce makinemi kıracaklar korkusuyla kaçmaya başladım” diye konuştu. 50 metre koştuktan sonra polisin arkasından ateş açtığını duyunca durduğunu belirten Aktaş, “Bir anda nereden geldiğini anlamadığım 10 kadar polis etrafımı sardı ve bana saldırarak yere düşürdüler. Yerde yaklaşık 7-8 dakika boyunca başıma, boynuma ve vücuduma durmadan vurdular” dedi.

POLİSE DARP RAPORU YAZMIŞLAR

Aktaş, karakolda şikâyetini geri çekmesi için kendisine baskı yapıldığını ama kabul etmediğini söyledi. Karakoldan Haydarpaşa Adli Tıp Şube Müdürlüğü’ne götürüldüğünü anlattan Aktaş, “Rotgenlerimi çektikten sonra doktorlar bana boynumda eziklik ve kafamda ödem olduğunu söylediler. Ancak sonradan öğrendim ki bana sağlam raporu yazıp polislerin darp edildiği yönünde rapor yazmışlar. Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı’na ifade vermeye götürdüklerinde savcı tutuklanmam talebiyle beni nöbetçi mahkemeye sevk etti. Nöbetçi mahkeme tutuksuz yargılanma ve adli kontrol kararı vererek beni serbest bıraktı” diye anlattı.

Ağrıları nedeniyle işine ara veren Aktaş, polisler ve doktorlar hakkında suç duyurusunda bulunarak, “Beni darp eden polislerin ihraç edilip cezalandırılana kadar hakkımı savunacağim” dedi.

ZEYNEP KURAY / BİRGÜN - 30 Eylül 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.