Muharrem ayında da yardım yapılsın önerisi

Muharrem ayında da yardım yapılsın önerisi

İBB'de Muharrem ayında da yardım yapılsın önerisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Toplantısında, üç meclis...

A+A-

İBB'de Muharrem ayında da yardım yapılsın önerisiİBB'de Muharrem ayında da yardım yapılsın önerisi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Toplantısında, üç meclis üyesi Muharrem ayında da yardım yapılması için önerge verdi.

Belediyenin Saraçhane'deki hizmet binasında düzenlenen toplantı, geçen ay düzenlenen toplantının tutanak özetlerinin okunmasıyla başladı.

Toplantıda söz alan CHP Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, İBB tarafından Ramazan süresince vatandaşlara yardım yapıldığını, yardımlara karşı olmadığını belirtti. Yardımlar yapılırken toplumun her kesiminden insanların faydalandığını dile getiren Sağ, 22 Aralık-9 Ocak tarihlerindeki Muharrem orucuyla ilgili belediyeden en ufak bir haber veya açıklamayla yardım yapıldığına dair bilgi olmadığını savundu.

Sağ, şunları söyledi:

Sanki Aleviler için bu ay kutsal değil, 12 gün oruç tutmuyorlar. Halbuki Ramazan ayında belediyeler arasında bir yarış var. Muharrem orucunu tutan vatandaşlarımızın hepsi zengin mi? Fakirleri yok mu? O insanlar da ülkemizin olumsuz şartlarında ekonomik zorluklar içinde yaşıyorlar. Çöp, emlak vergisi verip, İSKİ'den su, İGDAŞ'dan doğalgaz kullanıyorlar. Farkları yok. Ramazan ayında yapılan yardımları, Anayasa önünde eşit haklara sahip Alevi vatandaşlarımız için kutsal olan Muharrem ayında niye yapmıyorsunuz? Muharrem ayı olunca en ufak bir yardım ve kültürel etkinlik yok.”

Sağ, söz almasının ardından diğer meclis üyeleri Zeki Çakır, Lütfü Gündöndü'nün de imzasının bulunduğu talepleri içeren yazılı önergeyi İBB Meclis Başkanlığı'na sundu.

Bunun üzerine söz alan Meclis AKP Grup Başkanvekili Hüseyin Evliyaoğlu, Ramazan ayında yapılan yardımlarda ayrım yapılmadığını, yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını belirtti.

Evliyaoğlu, bundan sonraki toplantılarda Muharrem ayında yardım yapılmasını gündeme alacaklarını söyledi.

Bu arada mecliste grubu bulunan AKP, CHP ve ANAVATAN partileri yerel seçimlerin yaklaşması dolayısıyla seçim çalışmalarının aksamaması için meclis başkanlığına meclis toplantılarının sadece Şubat ve Mart ayını kapsamak şartıyla her hafta pazartesi ve cuma günü yapılmasını teklif etti.

Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

Toplantıda, İsrail'in Gazze saldırıları da kınandı.

HÜRRİYET - A.A.- 12 Ocak 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.