Muharrem iftarı Tartışması Sürüyor

Muharrem iftarı Tartışması Sürüyor

Muharrem iftarı Alevileri ikiye böldüİstanbul Feshane'de bugün yapılacak olan Alevilerin muharrem iftarı Alevileri böldüAKP'li...

A+A-

Muharrem iftarı Tartışması SürüyorMuharrem iftarı Alevileri ikiye böldü

İstanbul Feshane'de bugün yapılacak olan Alevilerin muharrem iftarı Alevileri böldü

AKP'li Reha Çamuroğlu'nu girişimiyle organize edilen iftara geçen yıl katılmayan Cem Vakfı, bu yıl katılacağını açıklarken, iftara davet edilmeyen Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) iftara katılmama çağrısı yaptı. Kanal 12 Genel Yayın Yönetmeni Şükrü Yıldız ise "Türkiye değişiyor, hangi amaçla olursa olsun bu değişim tarihsel bir değişimdir" diyerek iftara katılacağını açıkladı.

ABF Genel Başkanı Ali Balkız: Alevi geleneğinde toplu oruç açma olgusu yoktur. Bunun bir toplu yemeğe, kameralar karşısında siyası bir şova dönüşmesi bu acının istismarıdır. O nedenle Aleviler geçen yıl bu yemeğe katılmadığı gibi bu sene de katılmayacaktır.

Postnişin Veliyettin Ulusoy: Geçen yıl iftara karşı çıktık. Bu yıl düzenleyen kişiler de parti de aynı. Samimiyetlerine inanmıyorum. Ayrıca bana davet gelmedi.

Kanal 12 Yayın Yönetmeni Şükrü Yıldız: Türkiye değişiyor. Hangi amaçla olursa olsun bu değişim tarihsel bir değişimdir. Dün Karaca Ahmet Dergahı'nı yıktırmak isteyen, "cemevleri cümbüş evleridir " diyen bir zihniyetten, matem orucu "iftarı" veren bir değişime yol alıyoruz.

Alevi Vakıfları Fedarasyon Başkan Yardımcısı İsmail Saçlı: Alevilerin talepleri yerine getirilmediği müddetçe bu tur organizasyonlara katılmayı doğru bulmuyorum.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez: Alevi geleneğinde "iftar yemeği" yoktur, "Muharrem sohbetleri" vardır.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Fevzi Gümüş: Bu iftar Alevileri pazarlamak isyen ve onların üzerinden rant elde etmeyi amaçlayan kişilerin hazır bulundukları iftardır.

Taraf/UĞRUN DİLEK BOZBALAK - Istanbul - 06.01.2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.