Muharrem Matem Orucu 7 Aralık'ta başlıyor

Muharrem Matem Orucu 7 Aralık'ta başlıyor

Muharrem Matem orucu 7 Aralık'ta başlıyorAABF İnanç Kurulu Başkanı Cafer Kaplan'ın açıklamasını aktarıyoruz:Değerli yöneticiler...

A+A-

Muharrem Matem orucu 7 Aralık'ta başlıyorMuharrem Matem orucu 7 Aralık'ta başlıyor

AABF İnanç Kurulu Başkanı Cafer Kaplan'ın açıklamasını aktarıyoruz:

Değerli yöneticiler Değerli Dede ve Analar, Sevgili canlar;

Alevi inanc’ının önemli günlerin’den olan Muharrem Matem orucu  07.12.2010 Tarihinde başlayacak, 19.12.2010 günü Aşure çorbasıyla tamamlanacaktır.

14 Asırdan günümüze intikal eden ve nice asırlar dilden dile  sürecek olan Hz. Hüseyin'in haklı davası yolunda, uğradığı barbarca katliamın unutulması Ehli-Beyt bendesi olan toplum tarafında elbetteki mümkün değildir. İmam Hüseyin'in Muharrem ayı içersinde şehit edilmesinden dolayı, onun sevgisini taşıyan ve yolun piri olarak gören Alevi toplumu Muharrem ayında, mateme bürünür, Kerbela katliamında İmam Zeynel Abidin'in sağ olarak kurtulup Ehli-Beytin soyunun devamına vesile olmasının, on iki İmamların kutsallığıyla birleştirilerek, 12 gün oruç ve yas tutarlar.

Canlar, Muharrem Ayı, biz Aleviler için " Yas Günleri " dir. Muharrem süresince, eğlence, zevk, lüks ve keyfilikten kaçınılmalıdır. Çeşitli çevrelerden, eğlenceler için yapılan davetlere kesin olarak katılmamak ve nedenlerinide böylesi davetleri yapanlara mutlaka açıkça anlatıp hatırlatmak gerekir. Dargınlıklar ve kırgınlıklar varsa barışılır, sevecen olunur. İki yıldan beri YOL TV  üzerinde Muharrem Sohbetleri bu senede Değişik Alevi Kültür Merkezlerimizde yapılacaktır.

Matem süresince Alevi Kültür Merkezlerimizde yapılan Muharrem sohbetlerine  canlarımızın katılmalarını,Alevi İnancında oruç açım saat’inde güneş batımı dikkate alınır. Bu sene Almanya geneli oruçlar hergün saat 16.45 de açılacaktır.

Bütün canlarımızın yâsı matemlerinin Hz. Hüseyin nezninde kabul olmasını diliyoruz.

Hakk Muhammed Ali cümlemizin yardımcısı olsun.

Cafer Kaplan
AABF İnanç Kurulu Başkanı"

KAYNAK : Alevihaber.com - 25 Kasım 2010

2010 Muharrem Orucu ve Aşure Günü Ne Zaman?

Alevilerin İnançsal Günleri 2010

Masum-u Pak Orucu
03.12.2010 - 05.12.2010

Fatma Ana Orucu
06.12.2010

Muharrem Orucunun (12 İmamlar Orucu) Başlaması
07.12.2010

Aşure Günü
19.12.2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.