Muharrem Sohbetleri Sürüyor

Muharrem Sohbetleri Sürüyor

Muharrem Sohbetleri SürüyorAlevi Kültür Merkezi’nin Perşembe günleri Nadık Cemevi’nde düzenlediği lokma paylaşımı...

A+A-

Muharrem Sohbetleri SürüyorMuharrem Sohbetleri Sürüyor

Alevi Kültür Merkezi’nin Perşembe günleri Nadık Cemevi’nde düzenlediği lokma paylaşımı ve muharrem ayı sohbetleri önceki gün de sürdü. Alevi Kültür Merkezi Başkanı Nurettin Aksoy’un (Dede) yönettiği sohbetlerde muharrem ayının önemi, Alevilerin ibadetlerini yerine getirirken dikkat etmeleri gereken noktalar, toplumsal yaşam içinde dikkat edilmesi gereken konular üzerinde duruluyor.

Muharrem ayı başladığından bu tarafa her gün Alevi Kültür Merkezi’nde akşam yemek verdiklerini, Perşembe günleri ise Nadık Cemevi’nde toplandıklarını anlatan Nurettin Aksoy, “Canlarla bir araya gelip sohbetlerimizi yapıyoruz” dedi.

DAŞDAN VE LEK DE KATILDI

Önceki günkü toplantıya Ercan Daşdan ile İsmail Lek de konuk olarak katıldılar. Alevi Kültür Merkezi Başkanı Nurettin Aksoy, Daşdan ve Lek’in sohbete katılma isteklerini geri çevirmedi. Aksoy’un özellikle toplumsal birlikteliğe yaptığı vurgularla, farklı inançlara sahip insanların birbirlerine saygı göstermeleri gerektiğine ilişkin sözlerine katıldıklarını belirten Daşdan ve Lek, sohbetlerin herkese açık olmasının yararlı olacağını da kaydettiler.

Muharrem Sohbetleri Sürüyor

KAYNAK : Corumhaber.net - 26 Aralık 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.