Muhlis Akarsu dan çalıntı eser YouTube da

Muhlis Akarsu dan çalıntı eser YouTube da

Muhlis Akarsu’dan çalıntı eser YouTube’da Nelly Furtado’nun “Wait For You'' adlı parçasının Akarsu’dan...

A+A-

Muhlis Akarsu’dan çalıntı eser YouTube’daMuhlis Akarsu’dan çalıntı eser YouTube’da

Nelly Furtado’nun “Wait For You'' adlı parçasının Akarsu’dan çalındığı anlaşıldı.

Nelly Furtado’nun “Wait For You'' adlı parçasının Muhlis Akarsu’nun seslendirdiği “Allah Allah Desem Gelsem'' türküsünden çalındığı YouTube’daki yer alan bir video sayesinde anlaşıldı.

Portekiz asıllı Kanadalı şarkıcı Nelly Furtado’nun 2006’da piyasaya sürdüğü “Loose'' albümündeki “Wait For You'' adlı parçası çalıntı çıktı. Parça, Türk halk müziği sanatçısı Muhlis Akarsu’nun seslendirdiği “Allah Allah Desem Gelsem'' adlı anonim bir türküden alındığı anlaşıldı. Olay, bir kaç ayrı kişinin Furtado’nun parçasıyla, Akarsu’nun türküsünü, arka arkaya kaydederek YouTube’da yayınlamasıyla ortaya çıktı. Youtube'daki video girişlerinde şarkının çalıntı olduğu vurgusu yapılırken, telif hakları ajansı, bu videoları fark ederek olaydan haberdar olduğu ve Kalan Müzik'i uyardığı ortaya çıktı.

8 milyon satan “Loose'' albümündeki “Wait For You'' adlı parçada Akarsu’nun ismi yer almadığı gibi anonim bir türküden alındığı da belirtilmedi. Akarsu’nun “Ya Dost Ya Dost'' adlı albümünde yer alan sözleri Pir Sultan Abdal’a ait olan türkü için, Akarsu’nun albümünü piyasaya süren Kalan Müzik, durumu Amerikan Telif Hakları Ajansı’na bildirdiklerini, ajansa yetki verdiklerini ve Furtado’nun müzik şirketine dava açacaklarını açıkladı.

MADIMAK KURBANI

Küçük yaştan itibaren saz çalıp türkü söylemeye başlayan Muhlis Akarsu, 2 Temmuz 1993'te Sivas'ta çıkan olaylar sonrası Madımak Oteli'nde hayatını kaybetti. Akarsu'nun türkülerinde Hacı Bektaşi Veli, Yunus Emre, Karacaoğlun, Pir Sultan, Aşık Veysel ve Mahzuni Şerif'in izlerini bulmam mümkün.

FURTADO GRAMMY ÖDÜLLÜ

Portekiz asıllı Kanadalı sanatçı Furtado'nun albümleri dünyada 5 milyonun üzerinde sattı. 2002 Grammy'lerine dört dalda aday gösterilen sanatçı, bu ödüllerden "I'm Like A Bird" single'ı ile "En İyi Kadın Pop Vokal Performansı" ödülünü aldı.

GERÇEK GÜNDEM - 9 Ocak 2008

<!--

var jsval = '';

writethis(jsval);//-->

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.