Mülkiyelilerden Abdullatif Şener'e tepki

Mülkiyelilerden Abdullatif Şener'e tepki

Mülkiyelilerden Abdullatif Şener'e tepkiSBF-DER üyesi 78’li öğrenciler, Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde okumayı “ölümle...

A+A-

Mülkiyelilerden Abdullatif Şener'e tepkiMülkiyelilerden Abdullatif Şener'e tepki

SBF-DER üyesi 78’li öğrenciler, Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde okumayı “ölümle dans” olarak nitelendiren Devlet eski Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener’e tepki gösterdiler.

SBF-DER üyesi 78’li öğrenciler, yaptıkları yazılı açıklamada, Can Dündar ile yaptığı bir söyleşide “her mülkiyeli biraz komünisttir” diyen Şener’in “güya hoşgörülü bir İslamcı görüntüsü” vermeye çalıştığı, ancak Tercüman gazetesinde yayınlanan anılarında olaylarla ilgili olarak tahrifat yaptığı belirtildi.

Açıklamada, “Siyasal Bilgiler Fakültesinde okumasını “ölümle dans” diye nitelendiren Abdüllatif Şener’in ve onun gibi olanların hangilerinin SBF’yi bitiremediğini ya da öldürüldüğünü bilmek istiyoruz. Hocalarının ve öğrencilerinin büyük çoğunlukla Devrimci-Demokrat düşünceye sahip olduğu Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde 1975–1980 arası 6 SBF-DER üyesi öğrenci, her defasında okula (SBF) olay çıkarmak amacıyla gelen faşistler, ya da okul dışından aynı güruhun arkadaşları olan eli kanlı çeteler tarafından öldürülmüş, yine yüzlerce ilerici devrimci solcu öğrenci anılan dönemde okulunu bitirememiştir” denildi. Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

Ölümle dans ettiği” söylenen Şener ya da onun gibi düşünenlerin ise okullarını bitirdikleri gibi sıradan küçük arbedeleri saymazsak, sonu ölümle biten hiçbir saldırıya uğramadıkları kesin bir gerçeklik olarak belleklerde ve kayıtlarda durmaktadır. Bu gerçek ortadayken hala ölümle dansettiğini söylemek, “koca bir yalan” imlemesini dilimize yakıştırmadığımız için tek kelimeyle hafıza dumurudur demek en doğrusu…1970’li yıllarda SBF’de olan “anarşi ve kaos ortamı” değil, hocaların da bütün ideolojileri özgürce ve objektif olarak öğrencileri ile paylaştıkları “özerk ve demokratik bir üniversite” çabasından başkaca bir şey değildir. Gerici, şeriatçı ve faşist güçlerin; o zor yılları karalamak amaçlı SBF’li öğrencilerin her zaman arkasında durdukları onurlu mücadelelerini yok saymak için ellerinden geleni yapmalarının ve yeniden resmi tarih yazıcılığına soyunmalarının bir versiyonu gibi durmaktadır. Sayın Şener’e önerimiz demokratlığını SBF’nin onurlu tarihi ve o tarihi yaratan öğrenciler üstünden değil, milletvekili olduğu tarihte yapılan Sivas Madımak Katliamına karşı ne yaptığı ile açıklamasıdır.”

ALEVİ HABER AJANSI - 13.08.2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.