Munzur Gözeleri için bir dizi yasak getirildi

Munzur Gözeleri için bir dizi yasak getirildi

Ovacık Munzur Gözeleri'nde piknik yapılması ve mangal yakılması, alkol tüketilmesi, stand kurulması, hediyelik eşya satılması, suya girilmesi ve yüzülmesi, kalabalık gruplar halinde oturulması ve gezilmesi yasaklandı.

A+A-

Koronavirüs  ‘normallşeme’ adımları açıklandı.
Türkiye’nin birçok kentinde belirli tedbirler kapsamında ibadet yerleri, piknik alanları, yüzme havuzları ve kıraathane gibi yerlerin açılmasına karar verildi.

Ovacık Kaymakamlığı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu’nun 29 Mayıs tarihli kararına göre Munzur Gözeleri’nde de bir dizi yasak getirildi.

Kaymakamlık tarafından alınan karar gereği 29 Mayıs – 1 Ekim 2020 tarihleri arasında Munzur Gözeleri’nde piknik yapılması ve mangal yakılması, alkol tüketilmesi, stand kurulması, hediyelik eşya satılması, suya girilmesi ve yüzülmesi, kalabalık gruplar halinde oturulması ve gezilmesi yasaklandı.

Kaymakamlık, Munzur Gözeleri’nde hijyen kurullarına uyulması şartıyla sadece kurban kesimi ve dağıtımına izin verileceğini duyurdu. Kurban etinin pirişilmesine de izin verilmeyecek.

Her yıl yaz aylarında Alevilerin kutsal mekanı olan Munzur Gözleri’ni binlerce insan ziyaret ederek kurbanlarını kesip ibadetlerini yerine getiriyor. 

PİRHA/DERSİM

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.