Munzur kapılarını konuklarına açtı

Munzur kapılarını konuklarına açtı

Munzur kapılarını konuklarına açtı 8. Munzur Kültür ve Doğa Festivali, 31 Temmuz’da başlıyor. Tunceli Belediye Başkanı Songül...

A+A-

Munzur kapılarını konuklarına açtı Munzur kapılarını konuklarına açtı

8. Munzur Kültür ve Doğa Festivali, 31 Temmuz’da başlıyor. Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil, savaşa ve barajlara karşı barış ve kardeşliği haykırmak için herkesi Tunceli’ye davet etti.

8. Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin başlamasına günler kala dışarıdan yüzlerce kişi Tunceli’ye akın ediyor. Festival için son hazırlıklar yapılıyor. 31 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan festival programı kapsamında ilçelere, tarihi mekanlara ve Düzgün Baba, Halbori, Gözeler, Nazimiye Şelaleleri ve Munzur Vadisi gibi doğal mekanlara geziler düzenlenecek. Birçok aydın, sanatçı, yazar, şair ve politikacının yer aldığı festivalin etkinlikleri Seyit Rıza, Mehmet Uzun, Frik Dede gibi Kürt bilge ve önderlerine adandı. Festival kapsamında ayrıca, geçtiğimiz yıl Cizre’de Newroz kutlamaları esnasında panzerin altında kalarak yaşamını yitiren Yahya Menekşe ile ilgili bir belgesel gösterimi yapılacak. Festival kapsamında Emekçi, Cevdet Bağca, Berken Bereh, Mehmet Atlı, Mustafa Özdoğan, Sabahat Akkiraz, Efkan Şeşen, Agirê Jiyan, Grup Munzur, Ferhat Tunç, Servet Kocakaya, Seher Dilovan, Grup Yorum, Rojda, Yeni Türkü gibi çok sayıda sanatçı ve grup müzik dinletisi verecek. Ayrıca Alevilik, kadın, dil, Munzur’daki barajlar, savaş ve barış temalarına ilişkin çok sayıda akademisyen, politikacı ve hukukçunun katılacağı panel ve konferanslar düzenlenecek.

Festival nedeniyle kent merkezinde birçok yerde stantlar açıldı ve her akşam Kışla Meydanı’nda Tunceli ve Munzur ile ilgili belgesel gösterimleri yapılıyor. Festival için dış illerden gelenler ise Munzur kenarında kurulan çadırlarda ve kent merkezindeki otellerde konaklıyor. Festival için Kışla Meydanı’ndan Munzur Nehri’ne uzanan yol güzergahında yöresel yemeklerin yapıldığı stantlar ise misafirler tarafından yoğun ilgi görüyor. Gecenin geç saatlerine kadar Munzur Nehri kenarında bulunan çay bahçelerinde ise yapılan müzik dinletileri ile Tuncelililer kente gelen misafirlerine unutulmaz anlar yaşatıyor.

Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil, festivalleri ne yazık ki normal koşullarda yapmadıklarını belirterek, “8. Munzur Kültür ve Doğa Festivali diğerlerinde olduğu gibi kültürümüzün, dilimizin, tarihimizin işlendiği bir festival olacak. Yine Türkiye’nin içinde bulunduğu mevcut politik ve sayasal durumda festival etkinliklerinde değerlendirilecek, tartışılacak” diye konuştu.

Rüştü Demirkaya - (Tunceli/DİHA) - EVRENSEL - 29 Temmuz 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.