Munzur'u kurtarma mitingine İstanbul'dan çağrı

Munzur'u kurtarma mitingine İstanbul'dan çağrı

Munzur'u kurtarma mitingine İstanbul'dan çağrıMunzur Nehri üzerinde yapılan Uzunçayır Barajını protesto etmek için Tunceli'de...

A+A-

Munzur'u kurtarma mitingine İstanbul'dan çağrıMunzur'u kurtarma mitingine İstanbul'dan çağrı

Munzur Nehri üzerinde yapılan Uzunçayır Barajını protesto etmek için Tunceli'de 10 Ekim'de 'Dersim'de barajlara karşı insan seti' sloganıyla yapılacak olan mitinge katılım çağrısı yapıldı.

Tunceli Dernekleri Federasyonu (TUDEF), Munzur Çevre Derneği, Munzur Aydınlar ve Sanatçılar Platformu (MASAP), Alevi Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Dernekleri İstanbul Şubeleri ve Özgür Demokratik Alevi Hareketi (ÖDAH), Munzur Nehri üzerinde yapılması planlanan Uzunçayır Barajı projesine karşı 10 Ekim'de Tunceli'de yapılacak olan mitinge çağrıda bulunmak için TMMOB Makina Mühendisleri Odası'nda basın toplantısı düzenledi.

Sanatçı Ferhat Tunç'un da katılarak destek verdiği toplantıda konuşan TUDEF Yönetim Kurulu Üyesi Hıdır Eren, Uzunçayır Barajı ile beraber sadece suyun değil, doğanın, insanın kirlenmesi, yok edilmesi için büyük bir adım atıldığını belirterek, çevreye vereceği zararlarla beraber kolera, tifo, sıtma ve dizanteri gibi hastalıklarında çağrıcısı olacağını söyledi. Eren, 'Bu gün suyun ve doğanın yok edilmesine ve derelerin soykırımına zemin hazırlayan yasal düzenlemeler, kesin olarak kamu vicdanına aykırıdır' dedi. Erdem 'soykırım' olarak nitelediği baraja karşı herkesi 10 Ekim'de 'Dersim'de Barajlara Karşı İnsan Seti' sloganı ile düzenlenecek olan mitinge çağırdı.

Erdem'in kurumlar adına yaptığı ortak açıklamanın ardından konuşan Sanatçı Ferhat Tunç ise Alevi Çalıştayı yaparak Aleviliği yaşatmaya çalışan hükümetin Aleviliğin inancı ve felsefesinin merkezi olan Munzur'u yok etmeye çalıştığını söyledi. Barajların asıl amacının 'Dersim'i yok etme planı' olduğunu belirten Tunç, '10 Ekim önemli bir adım. Dersim'e akmalıyız. Bundan sonraki süreçte de kıyıma karşı Dersim'liler Dersim'e akmalıdır' dedi.

Gundemonline - İSTANBUL-DİHA - 4 Ekim 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.