Muratpaşa Belediye Meclisinde 3 Fidan Kavgası

Muratpaşa Belediye Meclisinde 3 Fidan Kavgası

Antalya Muratpaşa Belediye Meclisi toplantısında, CHP grubunun Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın posterini meclis sırasına asması MHP'lilerin tepki gösterip saldırmalarına neden oldu.

A+A-

Antalya Muratpaşa Belediye Meclisi, mayıs ayı olağan meclisi için 3 Mayıs Cuma günü Saat 14.30’da gerçekleşen toplantısında CHP grubu, 6 Mayıs 1972’de asılarak idam edilen, ‘Üç fidan’ olarak anılan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın katledilme yıl dönümlerinde anısını hatırlatmak için posterini CHP'li meclis üyesi Mithat Aras'ın oturduğu meclis sırasına astı.

MHP Muratpaşa İlçe Başkanı Talu Bilgili de posterin asılmasına tepki göstererek duruma izin verilmeyeceğini söyledi. Tepkisini ayağa kalkıp bağırarak gösteren Bilgili’nin, “Deniz gezmiş ve arkadaşları vatan haini, devletin bankasını soyan insanlar. Burayı ben çalıştırmam. Bende burayı donatırım” sözleri üzerine ortalık bir anda karıştı. Tansiyonun yükselmesi üzerine, toplantıdaki CHP’liler de tartışmaya dahil oldu.

CHP’li Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın Ankara’da bulunması nedeniyle meclisi yöneten Başkanvekili Hüseyin Sarı, Bilgili’nin salondan çıkarılmasını istedi. MHP’li meclis üyelerinin de tartışmaya dahil olmasının ardından mecliste Talu Bilgili ve CHP'li meclis üyesi Özgür Güngör arasında yumruk yumruğa kavga çıktı. MHP'li üye, CHP'li üyeye 'seni delik deşik edeceğim' diyerek tehditler savurdu. Belediye güvenlik görevlileri kavgayı güçlükle önledi. Başkanvekili Sarı, kavganın devam etmesi nedeniyle toplantıyı erteledi.

Bu tartışmanın ardından MHP'lilerin saldırısına cevap veren başta Özgür Güngör ve Mithat Aras olmak üzere CHP'li üyelere sosyal medyada yoğun destek mesajları geldi. "Yüreği soldan atan Muratpaşa Belediyesi #MeclisÜyeleri mizYalnızDeğildir. #ÜçFidanOnurumuzdur" gibi mesajlar dikkat çekti. 

3ff.jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.