Murtaza Demir ve benzerleri kimin Tetikçiliğini yapıyor?

Murtaza Demir ve benzerleri kimin Tetikçiliğini yapıyor?

Murtaza Demir ile Deniz Çamur arasında yaşanan Alevilik tartışmaları...

A+A-

Sivas Madımak Katliamı sürecinde Pir Sultan Abdal Dernekleri Genel Başkanlığını yapan Murtaza Demir Oda TV Sitesinde Köşe yazarlığı yapıyor. Bu bahsi geçen site ortada ne kadar dökülmüş kişilik, kendisini Demokrat sanan Irkçı, Milliyetçi, Tetikçi varsa özellikle seçip tetikçilik yaptıran Kemalist maskeli bir oluşum.

Murtaza Demir’de tamda layık olduğu yerden bir Yazı kaleme alarak AABK Onursal Başkanı Turgut Öker’e saldırmış.

Yazısına attığı Başlık: ‘Galiba “Alisizler dini”nin peygamberi Turgut olacak!’

Murtaza Demir yazısında kendisininde sorumlusu olduğu Sivas Madımak Katliamını unutmayıp, Alevilere, Alevi Örgütlenmelerine, Alevilik noktasında yol yordam gösterirken, eleştirirken

herkesten daha edepli,

herkesten daha az konuşun,

herkesten daha hassas,

herkesten daha yapıcı,

herkesten daha engin,

herkesten daha çok özeleştirisel yaklaşması gerekirken almış eline kalemi belaltından ne kadar çok vurursam o kadar çok ses getirir misali Aleviliği özüne göre savunanlardan tutunda, Turgut Öker şahsında direnişçi Aleviliği ve kendisi gibi düşünmeyen tüm Alevilere vermiş veriştirmiş.

Buda yetmemiş, kendine methiyeler düzmeyide unutmamış!
Burjuva Demokrasisinin az çok, topalda olsa işlediği 1990lı yıllarda kendi yaşadığı bazı gözaltı, sorgu vs gibi süreçlerden bahsedip, kendi yaşadığı sorgu, gözaltı gibi tecrübelerini Şeyh Bedrettin, Pir Sultan ile eş tutar bir edayla güzellemeler yaparak ballandıra ballandıra anlatıp Turgut Öker’in geçici süre gözaltına alınmasını ‘Gürültü’ diye tanımlamış.

Murtaza Demir’in ar damarı çatlamış.

Murtaza Demir bir Akit tetikçisi gibi Turgut Öker şahsında Aleviliğe kendisi gibi Şiacı misyonerler gibi bakmayan tüm Alevilere saldırmış.

Murtaza Demir’de ar ve edep olsa kendisinin yüzüstü bıraktığı Madımak Şehitleri için Sivası inleten Anma ve Katliam Protestolarının baş Organizatörü Turgut Öker hakkında yazacağı her türlü yazıda az adil ve dürüst davranırdı ama Murtaza Demir misyonu gereği, tüm Ahlaki kuralları kenara koyup saldırmış.

Turgut Öker eleştirilemez mi?
Tabiki hemde sonuna kadar eleştirilir, eleştirilmelide ama Özünü dara çekmesini bilen herkes Yiğidi öldürüp hakkını vermelidir. Turgut Öker bu denli bir aşağılanmayı ve hedef gösterilmeyi hakedecek bir kişi değildir.

Hele de bunu Murtaza Demir yapıyorsa ortada ciddi bir sorun var demektir, Murtaza Demir Alevi adabına göre ve de yapıcı bir dil ile yazılar kalame almaya mecburdur. Bu sorumluluk ona Madımak Katliamının yüklediği bir sorumlulukken çıkmış ortaya AKİTler gibi fitnecilik yapıyor.

Birilerine kuyruk sallar misali T.C. Cumhurbaşkanının Turgut Öker ve AABK’yı hedef aldığı tüm argümanlarla Turgut Öker’e saldırırken kullanmasıda dikkatlerden kaçmıyor. Bunu marifet sanıyor, bu aslında öz itibarıyla Düzen yalakalığıdır. Güce tapmadır. Gücü arkasına alıp sağa sola saldırmaktır. Mehmet Metiner olmaktır, Cem Küçük olmaktır.

Murtaza Demir’in bu edepsizlik örneği yazısına kimler dört elle sarılmış biliyormusunuz?

‘Alevi inancında DEDE İrsad makamındadır. ….Dede Imam Cafer-i Sadık buyruğuna göre talibini irşad edebilmesi ve posta orturabilmesi için, dede kendisini yetiştirmiş dört kapı kırk makam aşamasından geçmiş olmalı ve dört kapı kırk makamı Cem ve sobetlerde anlatabilmeli’ diye Facebook sayfasında kendisi pekte engin bir görüntü vermeyen, Aleviliğin doruk noktasında olduğunu iddia eden bir Kurnaz Dedede bu Yazıya sarılıp, kinini kusanlar arasında…
Turgut Öker ile tek sorunları ise, tam hakkını veremiyor olsada, Aleviliği Arap-Şia karması İslam misyonerliğine teslim etmemesinde saklı.

Kurnaz Dedeyede birşeyler söylemek gerekiyor:

Bumudur Aleviliğinin doruk noktası?
Fesatlık ne zamandır Ermişlik oldu?
Nifak Tohumları ekmek ne zamandan beri Dedelik oldu?
Siyaset yapmak, Alevileri kutuplaştırmak ne zamandan beri Erdem oldu?

Sen Post ve Alevilik derdinde değil, Başkanlık, Siyaset ve koltuk sevdasına kapılmışsın Kurnaz Dede. Murtaza Demir ile örtüştüğünüz nokta ise Aleviliği Arap-Şia İslamın denetimine sokup tüm Alevileri İslamlaştırmakta saklıdır.

Tabiki Diyanetin ve AKP’nin içimizdeki duruş bazında nesli tükenmeye mahkum, kendilerini Ali Soyundan sanan, 4 Kapı 40 Makamı bildiğini ve yaşadığını iddia eden yani Aleviliğin doruk menziline vardığını sanan bir avuç Arap-Şia sevdalısı ve İslam Misyoneri Kurnazlar, Tur’lar ve benzerleri bu yazıyı Sosyal Medya hesaplarından yayma yarışına girmişler. Bunlar arasında Sivas Katliamında aramızdan alınan değerli Sanatçımızın Muhlis Akarsu’nun yeğeni Selahattin Akarsu’da var, oda Murtaza’ya şakşakçılık yapmış.
Turgut Öker’siz Sivasta bir Anma düzenlemeye dahi cesaret edemeyenler sığınmışlar Murtazanın arszılığının ardına Madımak Şehitlerimizin ve Muhlis Akarsu’nun kemiklerini sızlatıyorlar.

Bizim Murtaza Demir ise kenardan Kontralığının, İspiyonculuğunun, İşbirlikçiliğinin, Utanmazlığının, Arsızlığının meyvelerini toplar edalarda arada bir Kamil laflar ederek yapılan Yorumlara bıyık altından gülüyor.

‘Nasılda Alevileri birbirine düşürdüm ama’ diyen gülüşler…
‘Nasılda Alevileri karşıt poziszonlara çekerek birbirlerine saldırmalarını sağladım’ diyor.

Murtaza Demir, sende milim Ar olsa, sende Aleviliğin A’sından nasiplenmişlik olsa çıkıp Alevilerden Özür diler, Özeleştiri verir, Sivas Katliamındaki istemiçi veya istemdışı rolünü itiraf edersin. Organizesini yaptığın 2 Temmuz Pir Sultan Anma Etkinliklerinde hayatını kaybeden Hasretlere, Koraylara, Menekşelere, Asım Bezircilere karşı milim sorumluluk hissetmiş olsan elindeki kalem ile Aleviler arasına bu fesatlığı sokmaz, bu kontralığı yapmaz, Alevilerin Aliyimi-Veliyimi sevip sevmediğini, Alicimi-Velicimi olup-olmadığını sorgulamaz, hedef göstermezsin ve aynayı kendine çevirirsin!

Sakın ha ‘Sorumluluğum yoktur’ deme! Tek soru sorarlar sana!
‘Murtaza Demir Organizasyondaki Güvenlik Konseptiniz neydi’ derler, oturur kalırsın.
Bu sorulacak en basit sorudur.
Ağır sorular bizde saklı kalsın!

Senin Elin, yüzün, vicdanın kirlenmiş. Odandaki köşenden Tetikçiliğe devam et.

Et ki bu Toplum seni daha iyi tanısın…

Sen Sivas Katliamında kömürleşmiş bedenlerin kibritisin!

Deniz Çamur
29.01.2019

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.