Mustafa ÖZCİVAN : Vah Başkan Vah

Mustafa ÖZCİVAN : Vah Başkan Vah

Mustafa ÖZCİVAN : Vah Başkan VahBir 16 Aağustos daha geçti, geçti ama silinmeyecek izler bırakarak geçti, umarım 2009 da yapılacak...

A+A-

Mustafa ÖZCİVAN : Vah Başkan VahMustafa ÖZCİVAN : Vah Başkan Vah

Bir 16 Aağustos daha geçti, geçti ama silinmeyecek izler bırakarak geçti, umarım 2009 da yapılacak töreni organize edecekler 16 Ağustos 2008'den ders alırlar yada 16 Ağustos törenlerini artık cumhurbaşkanlığı protokol müdürü ile yaparlar. Hacıbektaş halkı Mart 2009'da hakemlik yaparak ya AKP'li milli görüşcülere teslim bayrağı çeken zihniyete yada düşünen, tartışan, tüm Alevileri kucaklayan sorunlara ortak çözüm arayan ve çözüm üreten düşünceye yeşil ışık yakacak.

Bu ne mantıktır ki Alevilerden bu kadar korkan cumhurbaşkanı Hacıbektaş'a geliyor ama ne geliş, türbe karşısındaki tüm dükkanlar ve sevgi yolu 5-6 saat boyunca kapatılıyor esnaf kendi dükkanına sokulmuyor dükkanda olanlar isim yazdırarak içeri kapatılıyor tam bir Ahmedi Nejat uygulaması. Niçin cumhurbaşkanı türbeye gidecek, türbe ile dükkanların ne ilgisi var anlaşılır gibi değil. 10 yıllık belediye başkanlığı dönemimde 9 defa (7 kez sayın Demirel, 2 kez sayın Sezer) Hacıbektaş'a geldi ve sevgi yolundan yürüyerek halkın içinde ve halkı selamlıyarak türbeye girdiler ama sayın Abdullah Gül halka esnafa zulmederek, Alevilere takiyye yaparak kendini Alevilere karşı meşrulaştırmak için Hacıbektaş'a geldi.

Ama kendinden önce protokol müdürü gelerek (15 Ağustos ta) önce kürsüye el koydu, 44 yıldır yapılan sunum 45. yıl milli görüşe teslim eden belediye başkanına söyleyecek söz bulamıyorum umarım zamanı gelince Hacıbektaş halkı söyler.

Protokol müdürü sunuculara “sizler cumhurbaşkanının hoşuna gitmeyen sözler söyleyebilirsiniz, cumhurbaşkanının bulunduğu yerde başka hiç kimse anos edilmeyecek, konuşmalar sayın cumhurbaşkanım diye başlayacak” diye bazı talimatlarla kürsüye el koyuyor ve belediye başkanı da bu olayı kabul ediyor vah başkan vah. Ulusalcılıkta, Atatürkcülükte mangalda köz bırakmayan başkan, senin Atatürkçülüğün kürsüyü milli görüşe teslim edecek kadarmış.

Peki ödül’e layık gördükleri sayın dostumuz Seyfi Oktay ın durumuna ne dersiniz, sayın Seyfi Oktay'a ödül vermek için kürsüye çıkar, ödül alan sayın Oktay'ın konuşmasını cumhurbaşkanının protokol müdürü yarıda kesip kürsüyü terk ettirsin bu olaya da sayın başkan seyirci kalsın, fakat alevi örgütlerine karşı aslan kesilen belediye başkanı milli görüşcü cumhurbaşkanlığı protokol müdürüne karşı sus, pus vah Atatürk cü başkan vah demek sizde sözde Atatürkcüymüşsünüz, elinde Atatürk posteri ve Türk bayrağı ile AKP li kültür bakanına karşı demokratik tepki veren guruba “Atatürk’cüler burada bölücüler dışarı” diye bağıran başkan milli görüşcülere AKPlilere karşı sus, pus vah başkan vah.

Konuşmasının başında Hacı Bektaş Veli’nin

Sevgi muhabbet kaynar yanan ocağımızda
Bülbüller şevke gelir gül açar bağımızda
Hırslar kinler yok olur aşkla meydanımızda
Aslanla ceylan dosttur kucağımızda

Dörtlüğünü okuyan başkan ın gözü ne sevgi, nede muhabbet görüyor, gözünü kin ve hırs bürümüş, kürsüde ziyaretçilere takiye yapan, sevgiden, hoşgörüden dem vuran başkan önce Hacıbektaş halkına sevgi ile yaklaşsın kendisini eleştirenlere hemen düşman kesilen, selam bile vermeyen, insanları küçük beyinliler diyerek küçümseyen bu halk benim şapkama oy verir diyen ve sıradan sosyal ve insani ilişki kurmayan bir kişinin sevgiden ve muhabbetten konuşacak en son kişi olmalıdır.

Anadolu Aleviliğini dışlayıp, Sünni islam’a teslim olan, ne kadar devşirme, sonradan hidayete erip’te kendini Bektaşi ilan edenlere Hacıbektaş’ı teslim eden bu zihniyet hem Alevi inancına, hem’de Hacıbektaş ilçesine daha fazla zarar vermemesi için Hacıbektaş halkına görev düşmektedir.

Sayın belediye başkanının ne kadar Atatürkçü ve ne kadar hoş görülü olduğu şu iki eyleminde görülmektedir.

Birincisi amcamın oğlu öğretmen Kamber Özcivan tören alanındaki Atatürk heykelini törenlerden 1 gün önce çok kirli, tozlu ve kararmış diyerek tamamen yardım amaçlı ve de cumhurbaşkanı gelince daha iyi görsün diye sprey boya ile boyuyor kendisine Atatürkçüyüm diyen başkan merdiveni tutması için bir kişiyi bile görevlendiremiyor.

İkincisi 1996 yılından beri tören afişi olarak kullandığımız emekli öğretmen Mithat Bektaş’ın eseri olan Hacı Bektaş Velinin sözleri ile yapılan poster için Mithat hocanın oğlu öğretmen Özgür Bektaş  belediyenin veb sitesine bir öneri sunuyor ve diyor ki posterin altına acaba bu eser Mithat Bektaş tarafından yapılmıştır diye yazılamaz mı? diye mail atıyor ve o hoşgörülü başkan o sevgi dolu başkan bırakın eleştiriyi bir öneriye dahi tahammül edemiyerek bu öğretmen ne demek istiyor diyerek celalleniyor, gelecek yıl (tabii kalırsa) afişleri değiştirme tehdidinde bulunup mevcut afişleri de toplatmak istiyor işte size Atatürkçü ve hoşgörülü başkan. Ama iş milli görüşe gelince bırakın hoş görüyü el pençe kürsüyü teslim ediyor.

Törenlerin hem uluslar arası boyutu hem de kültür sanat boyutu 45. yılda ortadan kalktığı gibi göreve geldiğinde törenleri bir haftaya çıkartacağım diyen başkan 5 yıl sonra törenleri 2 güne indirdi törenlerin 3. gününde maalesef hiçbir kültürel, sanatsal ve düşünsel program bulunmadığı gibi sadece tören alanına akşam konulan birkaç ozanla geçiştirdiler 1. ve 2. gün konulan 2 panelde sadece 4 yıldır aynı şeyleri konuşan yine aynı 4 kişi ile panel yapıldı. Hünkarı anma adına gece programı sadece tören alanında sanatçı dostlarla yapıldı ki oda meydana çevre il ve ilçelerden gelen ellerinde içki şişeleri ile lümpen gençler, esmer vatandaşlar ve cepçilerle Hünkarı anmaya gelen gerçek ziyaretçileri rahatsız ettiler. Aileler rahatsız olup, oturacak yerde olmadığından kenarda biraz gezinip meydanı ne idüğü belirsiz kişilere bıraktılar, ellerde içki şişeleri tam bir panayır havası ile Hünkar anıldı. Sayın başkanda belediyenin balkonuna kurularak nasıl rahat ettiğini’de anlayamıyorum.

Çevre il ve ilçelerde olmayan alt yapı imkanlarımız olduğu halde (kapalı spor salonu, kültür merkezi, anfi tiyatro, çadır kent) geçmişte yaptığımız ne bir söyleşi, ne bir resital, ne bir sokak tiyatrosu, ne bir kitap imza günleri nede ciddi boyutta tartışma var. Tüm Alevilere mal olmuş çadır kenti’de TOKİ'ye peşkeş çekip gelen vatandaşlara sokaklara okul bahçelerine çadır kurduran bu zihniyet bu ilçeye ve bu kültüre ancak bu kadar zarar verebilirdi.

Protokol’a gelince protokol’da Aleviler yok, geçmiş’de Hacıbektaş’a hizmet etmiş başkanlar yok, Alevi kurum ve kuruluşlarının temsilcileri yok. Aleviliği Alevi olmayanlar konuşuyor bir Alevi’de konuşmak isterken kürsüden indiriliyor işte sayın belediye başkanının geldiği en son nokta.   18 Ağustos 2008 Hacıbektaş

Mustafa ÖZCİVAN
İnş. Mühendisi     
Hacıbektaş önceki belediye başkanı

ALEVİ HABER AJANSI - 18 Ağustos 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.