Müze yapsalar spekülasyon olacakmış

Müze yapsalar spekülasyon olacakmış

Müze yapsalar spekülasyon olacakmışKültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Sivas Katliamı’nın gerçekleştiği Madımak...

A+A-

Müze yapsalar spekülasyon olacakmışMüze yapsalar spekülasyon olacakmış

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Sivas Katliamı’nın gerçekleştiği Madımak Oteli’ndeki kebapçıyı kaldıracaklarını, ancak yeni spekülasyonlardan uzak durmak için müze yapmayacaklarını, kitabevi yapacaklarını söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bu ay kapatılması durumunda Madımak Oteli’ndeki kebapçın yerine bir kitabevi açmayı planladıklarını söyledi. Günay, “15 yıl kadar önce, gerçekten Türk insanını utandıran, Türkiye’de yaşayan herkesi kamusuyla, özeliyle, toplumuyla, bireyiyle utandıran bir acı, bir provokasyon, bir saldırı, bir vahşet yaşandı. 15 yıldan bu yana bu vahşetin yaşandığı yerde en küçük bir anı plaketi, en küçük bir hatırlatma ibret vesilesi olacak levha, yazı olmaksızın; neredeyse yaşanan acıyla alay edercesine birtakım işyerleri açıldı” dedi.

Günay, bir kesimin acısını sararken, dindirmeye çalışırken, yeni tartışmalardan, yeni spekülasyon konularından uzak durmaya özen gösterdiklerini belirtti.

Ertuğrul Günay, kebapçı bu ay mekanı boşaltırsa, bakanlık olarak talip olabileceklerini, burayı bir kitabevi yapmayı düşündüklerini söyledi. Günay, “Hepsinin adını, unutulmaması gereken tarihleri yazarız bir duvara, dileyen önüne bir karanfil bırakır, dileyen anı defterine imza atar ama diğer bölümlerde de kitap, sergi gibi düzenlemeler yaparız. Bu bir ibret vesilesi olur. Sivas halkının anlayışıyla böyle bir düzenlemeyi yapacağız” diye konuştu.

Spekülasyonlardan çekindiklerini söyleyen Bakan Günay, Sivas katliamına yakın tarihlerde gerçekleşen Bingöl’de 33, Başbağlar’da ise 30 kişinin öldürüldüğü olayları da anmadan geçmedi ve “Bunların hepsi bizim” dedi.

SOL HABER - 4 Ocak 2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.