Müzik dersini kaldıran müdüre soruşturma yok

Müzik dersini kaldıran müdüre soruşturma yok

Müzik dersini kaldıran müdüre soruşturma yok RADİKAL - İSTANBUL - Fatih Kız Lisesi öğretmeni Müslüm Akdemir'e 'öğrencileri...

A+A-

Müzik dersini kaldıran müdüre soruşturma yokMüzik dersini kaldıran müdüre soruşturma yok

RADİKAL - İSTANBUL - Fatih Kız Lisesi öğretmeni Müslüm Akdemir'e 'öğrencileri müzik dersine zorladığı' gerekçesiyle soruşturma açılınca adı gündeme gelen okul müdürü Cemal Akgöz hakkında, öğretmenin yaptığı şikâyet reddedildi. Akdemir'in 'okulda müzik dersi açmayarak beni mağdur etti' dediği müdür hakkındaki soruşturma talebi reddedildi.

Akdemir, öğretim yılı başında okul yönetiminin 'Öğrenciler müzik dersi istemiyor, tayininizi başka okula isteyin' açıklaması ve ders programına müzik dersinin alınmaması gerekçesiyle önce Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ardından da Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu.

Akdemir'in Akgöz'ün görevin gereklerine aykırı davranmak suretiyle kendisini mağdur ettiği ve ders planlaması yaparken keyfi davrandığı iddiası ile yaptığı suç duyurusu üzerine, savcılık dosyayı Fatih Kaymakamlığı'na gönderdi. Kaymakamlık inceleme sonucunda Akgöz hakkındaki iddiaların adli işlem gerektiren suç niteliğinde bulunmadığına hükmederek soruşturmaya yer olmadığına karar verdi. Karara gerekçe gösterilmedi.

Akdemir, karar üzerine Bölge İdare Mahkemesi'ne itirazda bulundu. İtiraz dilekçesinde kararın tanıklar ve mağdur anlatımları dikkate alınmadan, ileri sürülen iddialara ilişkin bilgi ve belge getirilmeden sadece mağdur ve şüpheliler dinlenerek düzenlendiği belirtildi.

Akdemir hakkında öğrencilerin müzik dersi istediklerine dair dilekçe vermesi üzerine soruşturma açılmıştı. Akdemi için imzasız bir ihbar mektubunun ardından ikinci bir soruşturma başlatılmıştı.

RADİKAL - 31 Aralık 2007

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.