Myanmar'da halk yardım, cunta oy derdinde

Myanmar'da halk yardım, cunta oy derdinde

Myanmar'da halk yardım, cunta oy derdindeNergis kasırgasında on binlerce kişinin hayatını kaybettiği Myanmar’daki askeri yönetim, felaketin...

A+A-

Myanmar'da halk yardım, cunta oy derdindeMyanmar'da halk yardım, cunta oy derdinde

Nergis kasırgasında on binlerce kişinin hayatını kaybettiği Myanmar’daki askeri yönetim, felaketin boyutlarına rağmen, anayasa referandumu yapıyor.

YANGON - Ordu tarafından hazırlatılan anayasaya referandumun ertelenmesi için çağrı yapan uluslararası topluma kulak tıkayan askeri cunta, devlet televizyonunda halktan anayasayı onaylayarak vatandaşlık görevini yerine getirmesini istiyor. 

BM’nin dün gece yapılan toplantısında ise gıda, su ve barınma malzemelerinin sevkıyatında askeri yönetimin çıkardığı zorluklara rağmen, Myanmar’a 187 milyon dolar yardım yapılması çağrısında bulunuldu.

Acil toplantıda BM yetkilileri, yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması konusundaki kaygılarını dile getirirken, BM’deki Myanmar heyeti, gıda ve diğer malzemelerin ihtiyaç duyulan yerlere gönderildiğini ileri sürdü.

Myanmar’ın BM Büyükelçisi Kyaw Tint Swe, tam işbirliğine hazır olduklarını belirterek, kendilerine iletilen sorunlarla ilgili olarak yetkililere rapor sunacağını söyledi.

İKİNCİ FELAKET UYARISI

Bu arada, sağlık uzmanları, felaketin üzerinden bir hafta geçtiğini ifade ederek, yardımların ve kurtarma çalışmaların yetersizliği yüzünden Myanmar’da ishal ve sıtma hastalıkları başta olmak üzere ikinci büyük felaketin ortaya çıkabileceği uyarısında bulundu.

BM Dünya Gıda Programı, Yangon havaalanında 38 ton yardım malzemesine yetkililer tarafından el konulmasının ardından yardımlarını kısa süre askıya aldı.

Çok sayıda yabancı kurtarma görevlisi de Myanmar’ın komşusu Tayland’ın başkenti Bangkok’ta kendilerine vize verilmesini bekliyor.
 
NTV-MSNBC VE AA
10 Mayıs 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.