Naldöken'e Toplum Merkezi

Naldöken'e Toplum Merkezi

Naldöken'e Toplum Merkezi Bornova Belediye’nin Naldöken Mahallesi’nde yapımına başladığı Kültür ve Toplum Merkezi’nin...

A+A-

Naldöken'e Toplum MerkeziNaldöken'e Toplum Merkezi

Bornova Belediye’nin Naldöken Mahallesi’nde yapımına başladığı Kültür ve Toplum Merkezi’nin temeli atıldı. Bornova Belediye Başkanı Dr. Sırrı Aydoğan, "Kültür Merkezi seçim çalışmalarımız sırasında Naldöken halkına Başkan Kocaoğlu ile birlikte söz vermiştik, birçok yasal sorun çıktı ama yoğun uğraşlar sonucu bu aşamaya getirdik ve temel atmayı şimdi gerçekleştiriyoruz" dedi. "Kültür Merkezi’ni 5-6 ay gibi kısa bir zamanda tamamlayarak hizmete sunacağız. İçinde güzel şeyler konuşulacak sevgi saygı ve hoşgörü olacak. Belediye başkanlığı insanları senden benden diye ayıranların işi değildir. Bizim işimizdir. Allahtan korkanların işidir Bizim yüreğimizde insan sevgisi var Bu işi sevgiyle saygıyla yapıyoruz. Bu binada aydınlanma, dayanışma kültürel zenginliğimiz akacak işte o zaman amacımıza ulaşmış olacağız."

Türkiye Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Ercan Geçmez ise "Biz Aleviler, Atatürk’ün kurduğu Laik Cumhuriyet içinde özgürce kardeşçe hoşgörü içinde yaşamak istiyoruz" dedi. 

Hürriyet - 27 Ekim 2008

Naldöken’e toplum merkezi

İzmir’de Bornova Belediyesi’nin Naldöken Mahallesi’nde yaptıracağı Kültür ve Toplum Merkezi’nin temeli atıldı.

Törene; Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Ercan Geçmez de katıldı. Bornova Belediye Başkanı Sırrı Aydoğan, “Bin 558 metrekare alanda 2 katlı olacak. 400 kişilik gösteri ve konferans salonu bulunacak. Bilgisayar, kütüphane ve eğitim odaları da olacak. 2 milyon 800 YTL harcanacak. Nisanda açılacak” dedi.

İZMİR Milliyet - 28 Ekim 2008

Naldöken Toplum Merkezi İnşaatı Başladı

Bornova Belediye Başkanı Dr. Sırrı Aydoğan, halkın aydınlanma, dayanışma ve gündelik yaşamına ilişkin sorunlarını el birliği ile çözüme kavuşturmak, kültürel zenginliğimize sahip çıkmak amacıyla yoğun göç alan kenar semtlerde “Halkevi” ruhuyla oluşturduğu “Toplum Merkezleri” projesini  başarılı çalışmalarıyla sürdürmeye devam ediyor.

Halkın büyük katılım sağladığı, büyük destek verdiği Toplum Merkez’lerini ardı ardına tamamladıklarını, bu anlamda Bornova’yı tesis zengini yaptıklarını belirten Başkan Aydoğan, Altındağ merkez mahallesinde “Halkın Üniversitesi Toplum ve Kalkınma Merkezi” ile “Manavkuyu Toplum Merkezi”ni tamamladıklarını Osmangazi mahallesi’nde ise “Engelli vatandaşlara yönelik Merkezi’in yapımının sürdüğünü, “Naldöken mahallesi Toplum Merkezi’nin inşaatına da başladıklarını müjdesini verirken önümüzdeki günlerde ihale süreci tamamlanan “Kadın Sığınma Evi” ile “Mevlana Mahallesi Toplum Merkezi” inşaatına başlayacakları söyledi.

Başkan Aydoğan şöyle konuştu; “Naldöken okul sokak yanında yapımına başladığımız Toplum Merkezi 2 katlı olacak 1558 metrekare kapalı alanı kapsayacak. 400 kişilik gösteri ve konferans salonu bilgisayar, kütüphane ile eğitim odalarının yanı sıra açık ve kapalı otopark, bulunacak.  Ayrıca yönetici odalarıyla birlikte çeşitli donanımları bulunacak.  Tesis  2 milyon 800 YTL’ ye mal olacak. Nisan 2009’da tamamlanacak” dedi.

Muhtardan Başkana Teşekkür…

Özellikle Alevi vatandaşların yoğun olarak yaşadığı bir mahalle olan Naldöken’de her yıl geleneksel olarak 22 Martta baharın gelişi olarak kabul edilen Nevroz kutlamaları Mahalle Mezarlığı’nda gerçekleşiyor. Etkinliklerde, yakınlarının mezarları başında bir araya gelen vatandaşlar, sofralar kurarak, misafirlerini ağırlıyor. Yiyeceklerini gelenlerle paylaşıyorlar. Alevi vatandaşlar, “Bu yüzyıllardır süren bir gelenek. Her yıl burada baharın gelişini kutluyoruz. Ölülerimize olan saygımızdan buraya geliyoruz. Hazırladığımız sarma, dolma, tatlıları misafirlerimize ikram ediyoruz. Bizim inancımıza göre onlar yerse ölmüşlerimize hayır olarak gider. Böylece biz de kendimizi daha mutlu hissediyoruz” diyorlar Naldöken Mahalle Muhtarı Celal Yurdagül ise Bornova belediyesi’nin yapımına başladığı Kültür ve Toplum Merkezi’nin geleneklerimizin gelişmesine büyük katkı sağlayacağını inanıyoruz. Bornova Belediye Başkanı Dr. Sırrı Aydoğan’a, yaptığı bu yatırım için çok teşekkür ediyoruz” dedi

Kaynak : haberizmirgazetesi.com

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.