Namaz baskısına 4 garip ceza

Namaz baskısına 4 garip ceza

Namaz baskısına 4 garip ceza  Şikayet edilen öğretmene soruşturma yok AMASYA'da, ‘namaz kılmaları ve kapanmaları’ konusunda...

A+A-

Namaz baskısına 4 garip cezaNamaz baskısına 4 garip ceza  

Şikayet edilen öğretmene soruşturma yok

AMASYA'da, ‘namaz kılmaları ve kapanmaları’ konusunda baskı gördüklerini iddia eden 4 kız öğrencinin Anadolu Kız Meslek Lisesi'ndeki kayıtlarını başka okula aldırmasının ardından açılan soruşturma sonucunda 4 öğretmene ceza verildi.

Okul Müdürü Fatma Dikdere ve Müdür Yardımcısı Hakime Sayar'a ‘ihtar’, diğer Müdür Yardımcısı Özlem Yıldız'a ‘ihtar’ ve ‘yer değiştirme’, coğrafya öğretmeni Nuran Akkoyun'a ise ‘kınama’ ve ‘yer değiştirme’ cezaları verildi. Öğretmen Nuran Akkoyun, “Bu cezayı benim almamam gerekiyordu. Ben cezayı haketmedim” dedi.

Olay geçen yıl Kasım ayında Amasya Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi'nde meydana gelmişti. 9 ve 10'uncu sınıf öğrencileri olan yaşları 16 ile 17 arasında değişen H.D., G.D., Ş.Ç. ve Ş.D., okulda oruç tutmaları, namaz kılmaları ve kapanmaları yönünde baskı gördüklerini iddia ederek kayıtlarını, Aydınca Beldesi'ndeki liseye almıştı. Konunun basında geniş yer bulması üzerine TBMM İnsan Hakları Alt Komisyonu üyeleri kente gelip inceleme yapmıştı. İnceleme sonucunda heyet üyeleri, okulda öğretmen baskısı olmadığını, arkadaş baskısı olduğunu açıklamıştı.

ÖĞRETMENLERE CEZA KESİLDİ

Olayın devamında, Amasya Valiliği'nin talimatıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 19 Kasım 2007'de tarihinde açılan soruşturma sonuçlandı. Bu soruşturma kapsamında, TBMM İnsan Hakları Alt Komisyonu üyelerinin raporunun aksine, Amasya Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi'ndeki kayıtlarını sildiren 4 kız öğrenciyle ilgili olarak haklarında soruşturma açılan 4 öğretmene ceza kesildi. Soruşturma sonunda, Okul Müdürü Fatma Dikdere ve Müdür Yardımcısı Hakime Sayar'a ‘ihtar’, diğer Müdür Yardımcısı Özlem Yıldız'a ‘ihtar’ ve ‘yer değiştirme’, coğrafya öğretmeni Nuran Akkoyun'a ise ‘kınama’ ve ‘yer değiştirme’ cezaları verildi.

Amasya Valisi Celalettin Lekesiz, bugün yaptığı yazılı açıklamada Okul Müdürü Fatma Dikdere hakkında, geçen yıl Ramazan ayı içerisinde oruç tutmayan öğrencileri tespit ederek düzenli bir şekilde öğle yemeği yemelerini sağlayamadığı ve nöbetçi öğretmen çizelgesini zamanında ve gerektiği gibi hazırlayamadığı için ‘ihtar’ cezası uyguladıklarını belirtti. Vali Lekesiz açıklamasına şöyle devam etti:

“Okul Müdür Yardımcısı Hakime Sayar hakkında da Ramazan ayı içerisinde oruç tutmayan öğrencileri tespit ederek düzenli bir şekilde öğle yemeği yemelerini sağlayamadığı gerekçesiyle ‘ihtar’ cezası uygulandı. Müdür Yardımcısı Özlem Yıldız hakkında da nöbetçi öğretmen çizelgesini zamanında ve gerektiği gibi hazırlayamadığı için ‘ihtar’ cezası verildi ve merkez ilçe içinde görev yeri değiştirildi. Öğretmen Nuran Akkoyun hakkında da devlet memurlarının şikayet ve müracatları hakkındaki yönetmelikteki usul ve esasları takip etmesi gerekirken başka yol ve yöntemler kullanmasından dolayı ‘kınama’ cezası verildi ve merkez ilçe içinde görev yeri değiştirildi.”

Coğrafya öğretmeni Nuran Akkoyun, “Ben cezayı haketmedim. Basına demeç vermedim. Ama nedense suçlu ben oldum. Yaşanan olaylar bir kere pansiyonla ilgili, okulla hiçbir alakası yok. Sicil notum 90'ın üzerinde, 26 yıllık öğretmenim. Bugüne kadar da hiçbir soruşturma geçirmedim. Olayın faturası bana çıkartıldı” dedi.

Bu arada öğrencilerin kendilerine baskı yaptığını iddia ettiği din dersi öğretmeni Ahmat A. hakkında herhangi bir soruşturma yapılmadığı, okuldaki görevine devam ettiği öğrenildi.

Savaş TUTAK/AMASYA, (DHA)
VATAN - 01 Şubat 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.