Namaz bilmeyenler haydi camiye!

Namaz bilmeyenler haydi camiye!

Namaz bilmeyenler haydi camiye! Hacı Arif Bey İlköğretim Okulu’ndaki okul müdürünün, kız öğrencilerin okula başörtüsü...

A+A-

Namaz bilmeyenler haydi camiye! Namaz bilmeyenler haydi camiye!

Hacı Arif Bey İlköğretim Okulu’ndaki okul müdürünün, kız öğrencilerin okula başörtüsü getirmelerini söyleyerek camide uygulamalı namaz kılmayı öğreteceği iddia edildi. Dün okula başörtüleri ile gelen kız öğrenciler, müdürün “işi olduğunu” söylemesi üzerine camiye başka bir zaman götürüleceklerini öğrendiler. Veliler ise çocuklara camide ders verilmek istenmesine tepki gösterdi.

Hacı Arif Bey İlköğretim Okulu’ndaki olay iddialara göre şöyle gerçekleşti: Okul müdürü ve aynı zamanda din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Muhammet Gümüş, kız öğrencilerin sınıfa başörtüsü getirmelerini isteyerek, onlara okulun hemen yanındaki camide namaz kılmayı öğreteceğini söyledi. Müdür Gümüş’ün talebini çocuklarından öğrenen bazı veliler ise duruma tepki göstererek çocuklarını okul kapısında bekledi. İkinci ders saatine kadar kapıda bekleyen veliler, Müdür Gümüş’ün işi çıktığı için öğrencileri başka bir gün camiye götüreceğini öğrendi.

Okulda ikiz çocuklarının öğretim gördüğünü belirten veli B.D, “Din hocası kendilerine namaz bilmeyenlerin el kaldırmasını söylemiş. Sınıfın çoğunluğunun el kaldırması üzerine, öğretmen ‘Tamam siz namaz bilmiyorsunuz, ben sizi camiye götüreyim, size namaz kıldırayım. Kızlar yarın başörtülerinizi alıp getirin, camiye gidip namaz kılacağız’ demiş” sözleri ile durumu anlattı. B.D, kızının eve gelip başörtüsü götüreceğini söylediğinde tedirgin olduğunu belirtirken, çocuklarının kendilerini baskı altında hissettiklerini ifade etti.

Namaz bilmeyenler haydi camiye!

‘Okula ibadete mi gönderiyoruz?’

Beşinci sınıfa giden oğlunun birçok defa bu tür baskılara maruz kaldığını belirten S.D. ise okulda birçok defa okul bahçesinde mevlitler, ilahiler okunduğunu söyledi. Alevi olanları karalamaya yönelik bir yöntem oluşturduklarını söyleyen S.D, veliler, öğrenciler arasında sürekli olarak böyle çekişmelerin olduğuna dikkat çekti. Bu tartışmalarda en büyük etkenin Gümüş olduğunu söyleyen S.D, “Biz çocuklarımızı buraya ibadete mi gönderiyoruz okula mı, anlamıyoruz” diye tepki gösterdi.

Tuncelililer Derneği Kağıthane Eyüp Dernek Başkanı ve TUDEF’in Genel Başkan Yardımcısı Cemal Yücel, AKP’nin bütün toplumları kendine adapte edip bağlamak için bu tür şeylere zaman zaman başvurduğunu söyleyerek, eğitim kurumlarında okul müdürünün böyle bir cüretkarlık göstermesinin de AKP’nin politikasına dayalı olarak yapıldığını ifade etti. “Kendi düşünceni başkalarına empoze etmek. Bir öğretmen olarak, ben şu an o öğrencinin yaşadığı psikolojik durumu düşünüyorum da bu beni çok üzüyor” diyen Yücel, bu olayların yaşanmasının en önemli nedeni olarak siyasal iktidarın verdiği güvenceyi gösterdi. Yücel, öğrencilerin o günlük camiye gitmemiş olmaları ya da gitmelerinin bir şey ifade etmediğini söyleyerek, öğrencilerin başörtüsü getirtilerek bile yönlendirildiğini vurguladı. Yücel, “Bir okul müdürünün böyle bir şeye teşebbüs etmesi dahi suçtur, insan haklarına aykırıdır” dedi.

(İstanbul/EVRENSEL) - 26 Aralık 2007

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.