Namaz bitene kadar hastaya dokunmadılar

Namaz bitene kadar hastaya dokunmadılar

Namaz bitene kadar hastaya dokunmadılarErzurum'da bir kişi namaz kılarken kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Ancak cami imamının ve cemaatin,...

A+A-

Namaz bitene kadar hastaya dokunmadılarNamaz bitene kadar hastaya dokunmadılar

Erzurum'da bir kişi namaz kılarken kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Ancak cami imamının ve cemaatin, namazı bozup hastaya müdahale etmemesi tartışma yarattı.

70 yaşındaki emekli Hilmi Gürsoy, Erzurum'daki Şafiler Camii'nde cemaatle birlikte öğle namazını kılarken kalp krizine yakalandı.
 
Gürsoy, farz namazının 3'üncü rekatında kalp krizi geçirerek yere düştü. Ancak imam namazı bölmedi ve cemaat de Hilmi Gürsoy'a müdahale etmedi.

4 rekatlık namaz bittikten sonra 112 acil servisi arandı. Gelen sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen Hilmi Gürsoy hayatını kaybetti.
 
Konuyla ilgili soruları yanıtlayan cami imamı, "3'üncü rekattayken bir ses duyduk. Cemaatten birinin arkadan düştüğünü fark ettik. Namazın son rekatını kılıncaya kadar bekledik. Namaz bittikten sonra cemaat müdahale ettiyse de bir sonuç elde edemedik" açıklamasında bulundu.
 
Cami imamının namazı bölmemesi ve cematin hastaya müdahale etmemesi tartışma yarattı.
 
Erzurum Müftülüğü'nde görevli Merkez Vaizi Ramazan Çiftçi ise, kalp krizi geçiren vatandaşa namaz bittikten sonra müdahale edilmesiyle ilgili olarak, imam ve cemaatin 'hata' yaptığını açıkladı.
 
Sel, deprem, yangın gibi olaylarla zarar verecek bir hayvanın gelmesi ve ani rahatsızlanmalar sırasında ibadetin şekli ne olursa olsun bozulması gerektiğine dikkati çeken Vaiz Ramazan Çiftçi "Namaz, büyük ibadetlerden biridir. Namaz, Allah'la konuşmaktır, Allah'ı hatırmaktır. Ancak, böyle ani bir hadisede, yangın, deprem. selde ibadetin şekli ne olursa olsun onu bozup, o insanı kurtarmak gerekir" dedi.
 
"Namaz bittikten sonra yapılan müdahale çok büyük bir yanlışlıktır, hatadır. Yapan kardeşlerimiz İslam'a gerçekten zarar vermişlerdir" diyen Çiftçi, böyle bir hatanın bir daha yapılmaması için uyarıda bulundu.

CNN TÜRK - 28 Ocak 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.