'Namaza kendileri gitmek istediler'

'Namaza kendileri gitmek istediler'

'Namaza kendileri gitmek istediler'ÇEAŞ ANADOLU LİSESİADANA - Öğrencilerin servislere bindirilerek cuma namazına götürüldüğü...

A+A-

'Namaza kendileri gitmek istediler''Namaza kendileri gitmek istediler'

ÇEAŞ ANADOLU LİSESİ

ADANA - Öğrencilerin servislere bindirilerek cuma namazına götürüldüğü ÇEAŞ Anadolu Lisesi’nde açılan soruşturma tamamlandı. Soruşturma raporunda öğrencilerin namaza kendi istek ve özgür iradeleriyle gittikleri belirtilerek olayda okul yöneticilerinin sorumluluğu olmadığına karar verildi.

İlköğretim Müffettişleri Veli Bilici ve Üzeyir Özdoğan, soruşturma kapsamında öğrenci ve öğretmenlerin ifadelerini aldı.

Okul müdürü İbrahim Geçioğlu, ifadesinde, ders saati değişikliğini namaz için değil “verimlilik” gerekçesiyle yaptıklarını söyledi. Değişikliğine ilişkin ilgili makamlardan emir almadığını belirten Geçioğlu, basında yer alan haberlerin ardından saat değişikliği uygulamanın iptal edildiğini belirtti. Geçioğlu, öğrencilerin kendi iradeleriyle cuma namazına gittiğini öne sürdü. Öğrenci ve öğretmenlerden bir çoğu ise ifadelerinde öğrencilerin baskı altında servislerle götürüldüğünü kaydettiler.

YUSUF BAŞTUĞ / Cumhuriyet - 28.08.2008

İLGİLİ HABERLER :

Okuldaki mesciti şikayet etti, sürgün edildi

Okulda mescit şikáyeti

Salih öğretmenlerine sahip çıktılar

Sürgüne tepki devam ediyor

Öğrencilere Said-i Nursi kitapları dağıtılıyor

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.