Narlıdere Cemevi törenle açıldı

Narlıdere Cemevi törenle açıldı

Narlıdere Cemevi törenle açıldıNarlıdere Belediyesinin Huzur Mahallesi'ndeki Kültür Merkezi ve Cemevi açılışına katılan...

A+A-

Narlıdere Cemevi törenle açıldıNarlıdere Cemevi törenle açıldı

Narlıdere Belediyesinin Huzur Mahallesi'ndeki Kültür Merkezi ve Cemevi açılışına katılan Kocaoğlu, yaptığı konuşmada, yerel seçimlerde İzmir'de bir sınav vereceklerini söyledi.

Bu sınavdan birçok sonuç çıkacağını belirten Kocaoğlu, “Ancak en önemlisi aydınlık Türkiye, çağdaş Türkiye çıkacak” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “3,5 milyon İzmirli kimi desteklerse belediye başkanlığı koltuğuna o oturacak” dedi. Kocaoğlu, “CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının ne zaman açıklanacağına” ilişkin soru üzerine de “Ben belediye başkanıyım, potansiyel adayım demiyorum, adayım diyorum” dedi.

SUSAM: “ALEVİ TOPLUMU AYDINLANMANIN ÖNCÜSÜ”

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam da açılışta yaptığı konuşmada, Alevi toplumunun her zaman aydınlanmanın öncüsü olduğunu söyledi.

Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkeziyle tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını Cumhuriyete sahip çıkmaya çağırdığını belirten Susam, şöyle konuştu:

“Yerel yönetim süreci çok önemli. Yerel yönetim seçimlerinde başta İzmir olmak üzere insan odaklı yerel yönetim anlayışına sahip çıkmak, sosyal demokrat belediye başkanlarını seçmek hepimizin görevi olacaktır. Sizleri yerel yönetimler seçimleri için ev ev, sokak sokak, mahalle mahalle adaylarımızla birlikte çalışmaya davet ediyorum. O noktada daha çok cemevleri olacak, inançlara saygı olacak. İzmir böyle bir kültür kentidir.”

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız da Türkiye'yi İzmir gibi yapmak istediklerini ifade ederek, “Narlıdere Belediyesi cemevi yapıyor üstüne cemevi yazıyor, demek ki dünyanın sonu gelmiyor. Cami şurada güzel, güzel olabildiği kadar güzel. Cemevi burada güzel, güzel olabildiği kadar güzel. Her ikisi de güzel” dedi.
 
HÜRRİYET - A.A. - 11 Ocak 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.