Nazilli'de Alevi Gecesi

Nazilli'de Alevi Gecesi

Nazilli'de Alevi GecesiAlevi Kültür ve Dayanışma Dernekleri Nazilli Şubesi tarafından yapımı devam eden Nazilli Cemevi'ne katkı sağlamak...

A+A-

Nazilli'de Alevi GecesiNazilli'de Alevi Gecesi

Alevi Kültür ve Dayanışma Dernekleri Nazilli Şubesi tarafından yapımı devam eden Nazilli Cemevi'ne katkı sağlamak için dayanışma gecesi düzenlendi. İnşaata destek için satışa çıkarılan cura saz, açık artırmada 3 bin 500 TL'ye alıcı buldu.

Nazilli Belediyesi Nikah Salonunda düzenlenen geceye Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Çine Belediye Başkanı Osman Aydın, Pirlibey Belediye Başkanı Hüseyin Horasan, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Gecede konuşan Alevi Kültür ve Dayanışma Dernekleri Nazilli Şube Başkanı Ali Haydar Yetim, "Öncelikle Tokat'ta hain saldırı sonucunda yaşamını yitiren 7 askerimize Allah'tan rahmet diliyor, ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Son günlerde çok zor bir süreçten geçiyoruz. Bizler her zaman ülkenin bölünmez bütünlüğünden, cumhuriyetten, demokrasiden, eşit paylaşımdan, hukukun üstünlüğünden, halkların kardeşliğinden yanayız, olmaya da devam edeceğiz. Bizim hiçbir inançla sorunumuz yoktur. Tüm inançlarla iç içe yaşadık, yaşamaya da devam edeceğiz. Yeter ki belli güçler ve çıkar grupları burunlarını içimize sokmasınlar. Cemeviyle ilgili kısaca bilgi vereyim. Cemevi bizim için sadece ibadet yeri olmanın dışında sosyal ve kültürel amaçlı olarak da kullanılacaktır. Toplantılarımızı, kurslarımızı, hayırlarımızı, küçük çaplı düğünlerimizi burada yapacağız. Cenazelerimizi buradan kaldıracağız. Cemlerimizi buradan yapacağız" dedi.

Cemevinin yapımına destek olması amacıyla kısa süreli yapılan açık artırmada satışa çıkartılan cura saz son artırmayı yapan Pirlibey Belediye Başkanı Hüseyin Horosan'da kaldı. Yerel sanatçıların katıldığı ve birbirinden güzel ezgilerin, türkülerin hep birlikte söylendiği dayanışma yemeği geç saatlerde sona erdi.

Medya73.com - 12.12.2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.