Nazmiye Düzgün Baba Cemevi: Anayasal değişiklikle cemevi yasal statüye kavuşur

Nazmiye Düzgün Baba Cemevi: Anayasal değişiklikle cemevi yasal statüye kavuşur

PİRHA - Nazmiye Düzgün Baba Cemevi, İstanbul'da cemevlerinin imar planında yer olmasına ilişkin verilen önergenin reddedilmesine tepki gösterd. Açıklamada, cemevlerinin ancak TBMM'de yapılac

A+A-

Dersim Düzgün Baba Cemevi yaptığı yazılı açıklamayla, cemevlerinin imar planında yasal yer verilmemesine tepki gösterdi.Cemevi Başkanı Nazım Kırmızıçiçek imzasıyla yapılan açıklamada, cemevlerinin ancak TBMM’de yapılacak Anayasal değişiklikle yasal statüye kavuşabileceği vurgulandı.

“ALEVİLER HER DÖNEM KATLİAMLARA MARUZ KALMIŞLARDIR”

Alevilerin yüz yıllardır her dönem katliamdan geçtikleri kaydedilen açıklamada, Sivas, Maraş, Çorum, Gazi ve Gezi’de yaşananlar hatırlatıldı. Siyasal islama dayalı asimilasyoncu anlayışın Alevilerin Türkiye ve Avrupa’da örgütlü gücü karşısında geri adım attığı belirtilen açıklamada, “Ülkedeki siyasete ve toplumsal mücadeleye yön verecek nitelikte örgütlü bir güce dönüşen Alevi hareketi, Alevilerin yok sayılan gasp edilen haklarının hukuksal ve toplumsal mücadelesi dünya kamuoyuna duyurulmuş, AİHM’de Alevilerin lehine bir çok karar verilmiştir. Bu nedenle Alevileri katliamlarla yok edilemiyeceği gerçekliğiyle karşı karşıya kalan Nahaq anlayış içinden geçtiğimiz Dem u devranda Aleviliği bir bütün olarak yok etmek istemektedir” ifadeleri kullanıldı.

“ALEVİLER BİR ARAYA GELEREK MÜCADELE ETMELİ”

Alevi kurumlarının birlik ve beraberlik içinde tekçi anlayışa karşı mücadele etmesi gerektiğinin altı çizilen açıklamada, İstanbul’da cemevlerinin imar planında ibadethane olarak görülmesi önergesinin reddedilmesinin ise Aleviliğe karşı tahammülsüzlüğün göstergesi olduğu kaydedildi. Açıklamada, Alevilerin yıllardır eşit yurttaşlık talebi istedikleri bu çerçevede Alevi kurumlarının mücadelelerini güçlendirmeleri gerektiğine dikkat çekildi. (HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.